"Mafia" petardelor pentru Revelion in lupta cu politistii

"Mafia" petardelor lucreaza nestingherita atat in pietele din Cluj-Napoca, dar si in alte orase din judet.

 

Politistii clujeni au prins totusi in flagrant in cursul zilei de ieri 4 persoane, doua femei si doi barbati, cu varste cuprinse intre 29 si 35 de ani, care vindeau, in Piata Mihai Viteazu, 25 de cutii cu pocnitori si 12 cutii cu stelute.

Materialele pirotehnice au fost confiscate si cei patru s-au ales cu dosare penale pentru. Valoarea produselor confiscate este de 380 de lei.

Alte doua persoane, prinse in flagrant in Turda, aveau asupra lor 1100 de minipocnitori. "Marfa" a fost confiscata si cei doi sunt cercetati penal.

 

Aceste actiuni ale politiei reprezinta insa doar o picatura in ocean, deoarece "mafia" cu materiale pirotehnice lucreaza nestingherita atat in Piata Mihai Viteazu, dar si in alte zone din judet.

 

Cei care vand astfel de produse sunt in special de etnie rroma si nu le prea pasa de actiunile facute de politie. Echipa stiridecluj.ro a discutat cu un astfel de tanar si chiar a incercat sa cumpere petarde. "Nu ne pasa ce se intimpla, e o ocazie buna sa facem bani si profitam de ea, mai ales ca oamenii ne cauta si cer petarde sau pocnitori", a spus barbatul, care nu a vrut sa isi divulge identitatea.

Pretul e la mica intelegere, o cutie cu pocnitori costa intre 10 si 20 de lei. Totul depinde de stilul de negociere, iar pentru o cutie cu stelute se plateste cel mult 10 lei. Materialele pirotehnice provin din China si sunt cumparate in special din marile en-gross - urile din Bucuresti.

 

Pana acum politistii clujeni au reusit sa intocmeasca doar 10 dosare penale pentru comercializarea fara drept a obiectelor ce contin materiale pirotehnice.

Comentarii Facebook