"Legendele Clujului", o carte ce descrie somitatile orasului, a costat 4.000 de lei si a fost platita de la bugetul primariei clujene


"Legendele Clujului", o carte scrisa de istoricii Vasile Lechintan si Tudor Salagean si care "vorbeste" despre marii oameni ai judetului, va fi distribuita prin Centrul de Informare Turistica de pe Bulevardul Eroilor.

"Pentru clujenii crescuti aici din tata in fiu lucrarea este un prilej de reamintire a povestilor auzite de la bunici, iar pentru clujenii stabiliti in timp aici, o ocazie de a afla secretele istoriei orasului. Totodata, exista un capitol destinat femeilor celebre ale orasului, carora lumea a uitat sa le dea recunoasterea meritata", sustin reprezentantii primariei Cluj-Napoca, institutia care a finantat cu 4.000 de lei editarea lucrarii.

Autorii cartii, istoricii Vasile Lechintan si Tudor Salagean, au lucrat sub coordonarea profesorul univ. dr. Ioan Silviu Nistor.

"Cartea va fi pusa la dispozitia celor interesati in cadrul Centrului de Informare Turistica, si va fi oferita in dar vizitatorilor oficiali ai Primariei Cluj-Napoca. Deocamdata este editata doar in limba romana, existand posibilitatea de a o traduce in limbi de circulatie", mai sustin oficialii primariei.

O alta lucrare pe aceeasi tema ar urma sa apara in 2011 si va fi coordonata de catre doamna Irina Petras.

Comentarii Facebook