"Inima" Institutului Inimii din Cluj-Napoca se opreste de luni. Nu vor mai fi facute operatii, decat in regim de urgenta - VIDEO

 

Institutul Inimii din Cluj-Napoca este in pragul falimentului. De la inceputul anului nu au mai fost alocati bani si furnizorii de medicamente si materiale sanitare fac presiuni. De luni, se intra in fondul de urgenta, din care pot fi facute 10 operatii.

 

Directorul unitatii sanitare, dr. Tudor Simionescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca de la inceputul anului au fost alocati numai bani virtuali, fara ca fondurile promise sa ajunga in bugetul Institutului Inimii pentru plata materialelor sanitare si a medicamentelor.

 

In lunile ianuarie - martie, unitatea sanitara a primit circa 375 de mii de lei lunar pentru efectuarea operatiilor, si pe luna mai cira 380 de mii de lei. "Banii nu au intrat in cont si din aceasta cauza nu prea avem cum sa ne descurcam. Acuma trebuie sa ne oprim si sa asteptam sa si primim ceva fonduri. Se vor face liste de asteptare si vor fi facute numai urgentele", a afirmat Tudor Simionescu.

 

Pacientii s-au lovit deja de problemele din spital si li s-a spus in fata ca nu sunt medicamente si materiale sanitare pentru operatii. Traian Fodorean, in varsta de 64 de ani, are o problema cu aorta si trebuia sa fie operat. Batranul s-a internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, dar a fost reprogramat.

 

"Am cheltuit pana acum cateva sute de lei pentru medicamente ca nu sunt de nici unele si acuma trebuie sa si astept. O sa ma duc acasa si am acolo un parculet si o sa stau la soare, sa astept", a povestit Traian Fodorean.

Comentarii Facebook