In urma accidentului de duminica, primaria Cluj-Napoca ia in calcul modificarea gardurilor!

Asociatiile blocurilor din Cluj se "bat" pentru a le fi instalate garduri de inox. Primaria clujeana a primit 1581 de solicitari, iar pana acum s-a ajuns abia la pozitia 148. Asa ca autoritatile nu renunta la ele, dar se gandesc sa le modifice pentru a preveni si alte accidente.

 

Gardurile au fost montate in 151 de locatii, din care in trei locuri de joaca si la 148 de asociatii de proprietari. In total s-au montat 8866,5 panouri si 9139 de stalpisori.

 

"E responsabilitatea administratiilor sa se asigure ca toti din asociatie sunt de acord cu privire la utilitatea si oportunitatea gardului", a declarat pentru Stiride Cluj.ro, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Ieri un barbat in stare de ebrietate a cazut cu gatul in gard si a ajuns in stare grava la spital. In urma articolului,  mai multi cititori ne-au transmis mesaje despre cat de periculoase sunt aceste garduri si ne-au povestit intamplari nefericite pe care le-au avut legate de acestea.

 

"Fiul meu s-a taiat la picior intr-un asemenea gard ! Taiatura a fost in partea exterioara a genunchiului iar rezultatul actual este o cicatrice urata de 10 cm lungime si groasa de 3-4 mm. Am ajuns cu el la urgenta unde a fost cusut. A pierdut foarte mult sange . Asta-i Romania, tara mea de dor...", ne-a scris Alin.

 

D-l Filipescu ne-a povestit si el o intamplare nefericita legata de aceste garduri: "Gardurile astea sunt cele mai proaste si cele mai periculoase! Mi-am rupt si eu o geaca si mi-am zgariat   si cotul si acum am o cicatrice de aprox 6-7 cm. Macar de erau garduri cat de cat si fara tepi".

 

40 de astfel de mesaje am primit pana acum pe adresa office@stiridecluj.ro si mai multe comentarii asemanatoare au fost scrise la articolul  in care am prezentat cazul barbatului care a cazut cu gatul in gard.

 

Cu toate acestea, montarea gardurilor se face cu acordul asociatiilor de locatari. Prin urmare, daca acestea fac cerere, primaria le monteaza.

 

"Regretam faptul ca s-a intamplat aceasta nenorocire. Gardul metalic utilizat detine certificatele necesare din partea autoritatilor abilitate sa agreeze aceasta solutie tehnica, insa Biroul Spatii Verzi, din cadrul Directiei tehnice a primariei va analiza posibilitatea modificarii actualei solutii in vederea reducerii riscurilor producerii accidentelor de acest tip", a declarat pentru Stiri de Cluj. ro, purtatorul de cuvant al primariei Cluj-Napoca Oana Buzatu.

 

Anul acestea montarea gardurilor va fi reluata imediat ce vremea se va mai incalzi.

 

 

Citit si articolul

Un barbat a ajuns la spital cu o gaura in gat, dupa ce a cazut intr-un gard de pe strada Unirii din Cluj-Napoca- VIDEO

 

Comentarii Facebook