"Afacerea Tower", reincalzita si servita USAMV Cluj! Senatul Universitatii a decis sa mearga in instanta


Firmele din spatele "afacerii Tower" au propus Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV) sa continue colaborarea in vederea construirii turnurilor de langa magazinul Bila, dar Senatul USAMV a respins propunerea.

"Aprobarea respingerii propunerii reprezentantilor SC Sterling International Development SRL si SC Sterling Business Center SRL de incetare anticipata a asocierii prin transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului de la USAMV catre cele doua societati comerciale, urmand ca executarea constructiei sa se realizeze de catre o alta societatea comerciala, aleasa de SC Sterling International Development SRL si SC Sterling Business Center SRL, careia i se vor oferi garantii de plata din partea celor doua societati", se arata in decizia Senatului USAMV Cluj.

In paralel, rectorul Doru Pamfil a fost imputernicit sa reprezinte Universitatea in instanta in procesul impotriva a societati.

De asemenea, membrii Senatului USAMV Cluj au mai dispus rezilierea contractului de concesionare a terenului de langa magazinul Bila, unde firma Tower ar fi trebuit sa construiasca complexul Tower Park, cu trei blocuri zgarie-nori de 18 etaje si o cladire de 12 etaje, cu 475 de apartamente.

"Aprobarea demararii tuturor actiunilor judiciare sau a demersurilor extrajudiciare necesare in vederea protejarii drepturilor si intereselor USAMV atat in relatia cu partenerii contractuali cat si cu tertii, inclusiv dar fara a se limita la: rezilierea/rezolutionarea contractului de asociere din 20.04.2007 si a actelor aditionale subsecvente, predarea posesiei terenului catre USAMV, suportarea pagubelor asocierii de catre SC Sterling International Development SRL si SC Sterling Business Center SRL, solicitarea de despagubiri de catre USAMV, fiind mandatat in acest sens dl. prod. univ. dr. Doru C. Pamfil, in calitate de rector, sa semneze toate actele necesare", se arata in acelasi document.

In schimbul terenului cedat proiectului, 1,3 hectare, USAMV Cluj ar fi trebuit sa primeasca la cheie un hotel cu 90 de camere. Constructia trebuia terminata in 2009, dar lucrarile nici nu au inceput.

Teapa Tower ar fi de circa 10 milioane de euro, reprezentand bani pe care firma constructoare, administrata in prima faza de Mihai Chezan, i-a incasat de la clujenii care si-au cumparat apartamente in turnurile de pe Calea Floresti.  

Oamenii au platit pe apartamente zeci de mii de euro, dar nu au mai vazut niciun ban inapoi.

Tower Business Center si Tower Development au fost detinute initial de Aurelian Marius Marginean si Tower Capital Acquisitions, care au incercat in 2010 stergerea urmelor si au schimbat numele firmelor in SC Sterling International Development SRL si SC Sterling Business Center SRL.

In realitate, cele doua societati sunt detinute printr-un offshore din Republica Seychelles de Sorin Mihai Militaru, avocatul lui Mihai Chezan, fostul administrator al Tower.


Citeste si...

USAMV Cluj da in judecata Tower pentru nerespectarea contractului de construire a unui hotel langa magazinul Bila - VIDEO

Comentarii Facebook