Sarea iți poate provoca scleroza. Vezi explicația cercetătorilor


O cantitate mare de sare în dietă poate provoca o răzvrătire a sistemului imunitar împotriva corpului, fapt ce poate duce la apariția mai multor boli precum scleroza multiplă.

Rezultatele au fost obţinute de mai multe echipe de oameni de ştiinţă care au realizat diferite studii pe această temă. Concluziile acestor cercetări au fost similare: sarea poate activa o parte a sistemului nostru imunitar, determinându-l pe acesta să se întoarcă împotriva corpului.

Acţiunile de protejare împotriva infecţiilor pot lua o întorsătură teribilă, determinând sistemul imunitar să atace corpul. în multe dintre aceste cazuri este favorizată apariţia bolilor autoimune precum diabetul de tip 1, artrita reumatoidă şi scleroza multiplă.

Specialiştii cred că genetica este cea care are un cuvânt foarte important în dezvoltarea acestor boli, dar, pe de altă parte şi mediul are un impact puternic. Una dintre teoriile privind scleroza multiplă este aceea că boala s-ar dezvolta din cauza unei infecţii virale, dar nu este exclus ca fumatul şi lipsa vitaminei D să predispună la această boală.

Acum, specialiştii cred că au găsit o altă legătură între dieta noastră şi riscul de dezvoltare a bolilor autoimune.

Specialiştii au studiat o parte a sistemului imunitar implicată în bolile autoimune. Mai exact, ei au dorit să afle cum se formează celulele T helper 17, cele care ajută intestinul să menţină o limită între el şi restul corpului.

Rezultatele au sugerat că sarea grăbeşte specializarea celulelor T helper 17. Deşi aceste celule imunitare ne protejează împotriva bacteriilor dăunătoare, ele au fost implicate în apariţia unor boli precum bolile intestinale inflamatorii, scleroza multiplă şi psoriazis. Celule T helper 17 se dezvoltă din celule T nespecializate, iar în funcţie de influenţă ele se pot forma drept celule benefice sau dăunătoare.

Citește mai departe pe Descoperă.ro.

Comentarii Facebook