Rețetă de PASCA tradiţională de Paşte

 

Pasca cu branza este preparatul nelipsit de pe masa de Paşte. Mai jos vei găsi o reţetă de pască foarte usor de preparat şi extrem de gustoasă.

 

Deşi obiceiurile şi reţetele s-au diversificat şi acum se face şi pască cu ciocolată, pască cu smântână, pască cu fructe, pască fără aluat, pasca tradiţională moldovenească, împletită, rămâne preferata românilor.

 

PASCA REŢETĂ. Reţeta este una dintre cele mai simple, iar gustul nu se compară cu nimic din ce ai putea cumpără în comerţ. 

 

PASCĂ cu brânză. PASCA REŢETĂ. Timp de pregătire

Timp de preparare: 60 min

Timp de gatire: 60 min

Gata in: 2 ore, 0 min

 

PASCĂ cu brânză. PASCA REŢETĂ. Ingrediente

200 g zahăr

200 g unt

25 g drojdie

coaja de lămâie şi portocală

1 kg brânză de vaci

2 linguri smântână

2 linguri făină

4 ouă

250 g zahăr

200 g stafide

2 pliculete zahăr vanilat

coajă de lămâie şi de portocală

1 praf sare

60 ml lapte

300 g făină

 

PASCĂ cu brânză. PASCA REŢETĂ. Mod de preparare

 

PASCĂ cu brânză. PASCA REŢETĂ. 1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

 

PASCA REŢETĂ. 2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

 

PASCĂ cu brânză. PASCA REŢETĂ. 3. Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

 

PASCA REŢETĂ. 4. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore şi se pudrează cu zahăr pudră. 

Comentarii Facebook