Sanatate

Renunță la aceste alimente și scapi de celulită

   

Celulita este favorizată de o alimentație necontrolată și de lipsa sportului.

 

Pentru a scăpa de această problema care le stresează pe femei, trebuie urmată o dietă echilibrată, cu multe fructe și legume proaspete.

 

Ce alimente trebuie evitate: 

 

Zahărul alb

 

Considerat de unii nutriționiști o adevărată otravă, acest tip de zahăr nu conține deloc substanțe nutritive, ci numai calorii goale, care duc la obezitate și la formarea celulitei. De asemenea, distruge dinții și crește riscul de diabet de tip 2. Poți folosi alte produse, cum ar fi mierea, zahărul brun, zahărul din trestie de zahăr, siropul de agave, siropul de arțar sau siropul de fructe.

 

Sarea de masă

 

Sarea de masă este rafinată și foarte dăunătoare. Conține clorură de sodiu, care stimulează organismul să rețină apa în țesuturi și afectează circulația. O poți înlocui cu sare de mare sau sare de Himalaya, sortimente mai bogate în minerale necesare organismului.

 

Alimentele prăjite

 

Aceste alimente conțin multă grăsime de calitate inferioară. Prăjită la temperaturi foarte înalte, grăsimea devine toxică și este asimilată de organism în țesuturi. Poți încerca alte metode de preparare a mâncării: pe grătar, la aburi, la cuptor, în tigaie wok.

 

Băuturile alcoolice

 

Alcoolul nu provoacă în mod direct celulită, dar contractă vasele de sânge ale pielii. De asemenea, conține calorii goale care pot duce la obezitate. Organismul metabolizează alcoolul sub formă de zahăr. Aceste băuturi stimulează retenția de fluide în corp și cresc depozitele de grăsime de pe coapse, brațe și abdomen.

 

Produsele fast-food

 

Burgerii, sosurile și produsele semipreparate sunt cele mai nocive pentru celulită. Toate conțin ingrediente dăunătoare: sare, zahăr alb, făină albă, grăsimi trans. Din cauza lor, corpul va asimila depozite nedorite de grăsime, din care se formează și celulita. În plus, aceste produse nu conțin substanțe nutritive și nu țin de foame, astfel încât vei simți nevoia să consumi cantități mari de alimente

8-11-2018, 16:28
622 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Sanatate

9 vizualizări
22-8-2018, 11:31
Meniu - Dieta Mihaelei Bilic: Slăbeşti 3 kilograme în 2 săptămâni» Vezi tot
9 vizualizări
10-4-2017, 21:05
Cum se fierb corect ouăle moi şi ouăle tari. Ce greșeli faci» Vezi tot
5 vizualizări
15-5-2017, 11:50
Sinusuri înfundate: Tratamente naturiste simple. Ajută otetul de mere, hreanul, ceapa și usturoiul» Vezi tot
4 vizualizări
12-5-2017, 11:56
Zat de cafea, combate ridurile. E o masca exfolianta ce înlocuiește tratamente scumpe» Vezi tot
4 vizualizări
20-9-2017, 17:55
Câte bacterii sunt pe colacul de WC. Sfaturi pentru a alunga bacteriile din toaletă» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?