Mihaela Rădulescu le critică pe femeile care nu fac sport deloc

 

Mihaela Rădulescu este o acerbă practicantă a sportului, ceea ce a ajutat-o la cei 47 de ani pe care îi are, să fie într-o formă bună. Au contat și tratamentele de îngrijire pe care le urmează. 

 

Bunica nu mergea la pilates, nici străbunica la detoxifiere, iar mama se lupta doar cu 2 copii acasă și niște sute la școala unde era profesoară, nu mergea la ore de muai-thai. Cu alte cuvinte, n-am crescut, ca mai toți cei din generația mea, cu exemple de femei care se preocupau de ele. Sigur, aveau cochetarii și grijă de felul în care arătau, aveau eleganță și finețe, stil și atitudine, dar nu trăiau pentru asta. Nici vremurile nu le ajutau... Astăzi, cu toată înțelegerea pentru cele care au o viață grea, numai cine nu vrea nu face nimic pentru ea însăși, ca femeie. Nu-ți trebuie bani să alergi în parc, nici să faci genuflexiuni sau flotări, abdomene sau urcat scări în forță. Nu-ți trebuie decât voința de a nu te lenevi, de a nu te încurca în tembela plasă "pe mine mă iubește și-așa". La orice vârstă te apuci de sport, e bine să cauți ce ți se potrivește, ce îți dă o stare bună, nu ce dă bine în poze pe Instagram. Mai ales la acest capitol, nu te minți singură. 

 

Sunt cea mai disciplinată și mai pasionată de mișcare femeie pe care o cunosc, nu fac paradă din sport, ci chiar îl fac, zilnic, în diverse forme, singură sau cu Ayan ori cu Felix. Din copilărie și până azi, de la sport de performanță (gimnastică ritmică) și până la sporturi periculoase, le-am cam încercat sau practicat pe toate cele care m-au atras. Și mă bucur că un copil când fac ceva nou! 

 

De sport te apuci și te ții, că femeie, dar și că bărbat. Îți dă sănătate, o înfățișare plăcută, o siguranță de sine minunată. Mor de drag când văd femei cu fibră și ținută, fără celulită pe brațe sau... peste tot. Ador fundurile bombate, nu pătrate și plate :). Le zâmbesc femeilor cu gamba lucrată sau cu coapse țări că stâncă. Le încurajez pe cele care încă n-au ambiție, le motivez pe cele care mă urăsc și le apucă sală și sportul de nervi :), le îmbrățișez pe cele care fac orice formă de sport pentru sănătatea și echilibrul lor. Mă uit cu tristețe la toate femeile care au capitulat mult înainte de vreme, la bărbații care nu vor nici măcar să încerce să scape de burtă și să-și mai lățească umerii, mă doare să văd câți copii sunt uitați în fața tabletelor, în loc să facă sport în aer liber... 

 

N-ai cum să nu găsești 30 de min zilnic pentru tine. Nu căuta explicații, scuze sau descrieri de situații pe care "doar tu le trăiești". 

 

Sportul e viață, așa cum e și iubirea sau educația... Fă loc pentru toate în viața ta... 

 

Iubește-te pe tine, ca să-i poți iubi și pe alții. Știți vorba..., așa cum știți toate teoriile posibile, dar tot nu credeți că v-ați putea schimba viață radical... În bine, în frumos, în armonie și relaxare... 

 

De-o viață mă ofer că exemplu pentru femeile ca mine. Dacă eu pot, oricine poate. În afara celor care-s prea proști să înțeleagă despre ce vorbim și care cred că o femeie cu fibră, cu mușchi e..."femeia-bărbat", scrie Mihaela Rădulescu pe Facebook. 

Comentarii Facebook