Mihaela Bilic vorbeste despre talia unică: Se poartă haine ”lălâi”

 

Nutriționistul Mihaela Bilic felicită noua tendință din modă și anume trecerea la hainele lălâi, care nu mai creează atâtea frustrări. 

 

Însă ce te faci când măsura la modă este 36-38, iar tu nu încapi decât în 42-44? Ei bine, tendința ar fi să te apuci de cură de slăbire, uitând că dpdv medical ești normoponderal într-o marjă de 10kg (la o înălțime de 1,70m e normal să ai de la 58 la 68 kg!) Tendința ar fi să începi un război cu propria ființă, nemulțumit de greutatea și dimensiunile pe care le ai. Iluzia că putem face ce vrem din corpul nostru ne este indusă și alimentată constant, așa că nu mai rămâne decât un pas până să ne punem eticheta de ”nesatisfăcător” adică ”gras”.

 

Nu șiu dacă din grijă pentru noi sau din simplă coincidență, anul ăsta se poartă talia unică. Am văzut în tot mai multe magazine haine cu eticheta "T. U" sau care aveau cel mult clasificarea grosieră pe mărimi S, M, L, XL. Se poartă hainele largi, suprapuse...lălâi cum ar spune mama. S-a renunțat la marcarea taliei și se pune mai degrabă accentul pe fluid, transparent, vaporos. 

 

Nu sunt o expertă în domeniu, însă pot să vă spun că dpdv echilibru psihic și sănătate emoțională, talia unică este un avantaj. Suntem ca în povestea Cenușăresei, nu trebuie să mai tăiem bucăți din noi pentru a intra în haine. Bineînțeles că nu vorbesc despre încurajarea lui XXL, ci despre permisiunea de a avea o siluetă decentă, despre libertatea de a te simți normal chiar dacă nu ai talie de viespe și 90-60-90 ca dimensiuni. A venit vremea ca valoarea umană să nu mai fie invers proporțională cu greutatea pe cântar și măsura hainelor. Și ca să parafrazez o vorbă din bătrâni, a venit vremea nu ”să trăim pe picior mare”, ci să purtăm ”talie unică”!”.

Comentarii Facebook