Mihaela Bilic: ”Mai bine mâncați o felie de tort decât un kilogram de mere”

 

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic recomandă o serie de trucuri pentru a putea slăbi.

 

Carnea este prietenul curei de slăbire

 

În ciuda faptului că de multe ori auzim lucruri rele despre carnea roşie, aceasta poate fi consumată atunci când vrem să slăbim. Carnea preparată pe grătar poate fi în sânge sau mediu preparată şi este recomandată alături de salată verde, aportul caloric şi fibrele fiind tocmai bune pentru cei ce doresc să slăbească.

 

Curcanul, alimentul fericirii

 

Se vorbeşte foarte mult despre carnea de pui atunci când sunt aduse în discuţie dietele şi slăbitul. Ceea ce poate nu ştiaţi este că un alt tip "vedetă" de carne este cea de curcan, care pe lângă faptul că este slabă, scade apetitul şi chiar dă o stare de bine, conţinând un tip de substanţă al cărei efect este asemănător cu cel al endorfinei, "hormonul fericirii".

 

Peşte gras pentru slăbire

 

Orice aliment poate fi consumat atâta timp cât mâncaţi cu moderaţie, chiar şi ciocolată sau orice fel de dulciuri. Unul dintre aceste alimentele considerate eronat ca fiind interzis în diete este peştele gras: tonul, somonul, macroul, sardinele sau somnul. Grăsimea din peşte nu este periculoasă, fiind bogată în acizi graşi nesaturaţi, aşadar peştele, chiar şi gras, este un element esenţial şi nu îngraşă.

 

Şi fructele îngraşă

 

Deşi nu conţin zahăr aşa cum conţin dulciurile, şi fructoza din fructe se asimilează mai greu, şi aceasta îngraşă. Pofta nu înseamnă foame, iar pofta de dulciuri nu poate fi satisfăcută prin consumarea fructelor. "Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncaţi o feliuţă de tort de ciocolată", ne spune nutriţionistul Mihaela Bilic, care nu se declară a fi un mare fan al fructelor.

Comentarii Facebook