Cum prepari chiftele cu puține calorii. Se fac la cuptor

 

Chiftelele sunt o mâncare preferată de mulți români, dar de obicei sunt ”înecate” în ulei.

 

Pentru a te convinge că sunt pline de ulei, poți face un test: gătește o porție rezonabilă de chiftele și măsoară cât ulei rămâne la final, pentru a vedea cât de mult este absorbit în mâncare.

 

La circa 10 chiftele aflate într-o tigaie, din cele 100 ml de ulei folosite, vei rămâne la final cu 10 ml de ulei. 90 ml ulei înseamnă 810 calorii în plus, de care nu ai nevoie.

 

Alternativa ar fi chiftelele gătite în cuptor, din carne tocată slabă. Pentru a nu fi sfărâmicioase şi fără gust, pe lângă carnea, ou şi condimente, mai poți pune legume rase: dovlecei, ciuperci sau morcovi.

 

Chiftelele se pun la cuptor pe hârtie de copt și vor ieși delicioase.

Comentarii Facebook