Cluj: Angajații Institutului de Urologie au protestat împotriva ministrului Sănătății - FOTO


Angajații Institutului de Urologie și Transplant Renal din municipiul Cluj-Napoca protestează împotriva ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă.

Aceștia ar fi nemulțumiți de faptul că singurul institut de transplant renal din Nord-Vestul României, riscă să fie desființat. Astfel, singura opțiune pentru bolnavi, ar mai rămâne institutul din București.

1babd78c-2781-42ad-9619-2a83acb27e39.jpg

Fostul manager al Institutului a demisionat

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal se confruntă cu probleme financiare, iar fostul manager, Silviu Moga, a demisionat recent din funcție. Bogdan Stancu a fost numit în locul său, în 24 iunie, urmând ca următoarea zi să solicite Ministerului Sănătății să fie revocat din funcție, din „motive personale”.

Astfel, zeci de angajați au protestat luni, 28 iunie, în fața institutului.

„Institutul are o importanță deosebită și trebuie privit ca un centru de excelență. Ce vrem noi nu este o finanțare pentru această perioadă de criză, ci vrem să ne dezvoltăm pentru pacienții noștri.

Ministrul Sănătății a venit într-o sâmbătă seara, dar a spus că nu dorește să discute cu mine pentru că nu mai reprezint institutul.

Ordinul de revocare din funcție l-a semnat după nouă zile, iar la momentul vizitei sale eram îndreptățit să reprezint institutul”, a declarat fostul manager Silviu Moga, într-o conferință de presă din timpul protestului.

57bfd9bb-5a08-4075-94cc-b008ebbfb3b6.jpg

Acesta a relatat că ministrul a acceptat până la urmă să discute cu el, însă „nu a avut nicio soluție la problemele noastre și a spus să ni le rezolvăm noi”.

„Doamna trebuie să știe că există un Ordin de Ministru din 2020, legat de Masterplanul de Sănătate pentru regiunea de Nord-Vest, în care se scrie clar că este oportună înființarea Centrului Integrat de Transplant.

Semnalul pe care îl avem noi este că institutul nostru va fi desființat. Se dorește preluarea și transformarea lui într-o secție a Spitalului Județean Cluj.

Doamna ministru trebuie să știe că în acel moment activitatea de transplant se va opri, iar pacienții care așteaptă un transplant sau cei care vin la control, din păcate va trebui să-i refuzăm”, a adăugat Silviu Moga.


Comentarii Facebook