Câte bacterii sunt pe colacul de WC. Sfaturi pentru a alunga bacteriile din toaletă

 

Pentru fiecare dintre noi, baia personală este locul pe care îl preferăm de fiecare dată când vine vorba de igiena noastră sau a celor apropiați.

 

Din păcate, fără o igienizare corespunzătoare, și toaleta de acasă poate deveni un pericol. Chiar dacă sunt invizibili, germenii nu sunt doar un mit, ci există cu adevărat. Mai mult decât atât, află că, în medie, colacul de WC de acasă adună 50 de bacterii pe centimetrul pătrat, E-coli fiind una dintre cele mai periculoase.

 

Bacteriile colectate pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar! E-coli este o bacterie care provoacă boli diareice și infecții urinare atât la copii, cât și la adulți. Ca medic, am întâlnit astfel de cazuri, unele severe, care au necesitat inclusiv tratament cu antibiotice. Profilactic, recomand folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete deoarece produsele de curățat nu reușesc să mai facă față singure germenilor care devin tot mai rezistenți”, susține doctor Ioana Ștefănică, medic pediatru și medic de familie.  

 

3 practici igienico-sanitare pentru a alunga bacteriile din toaleta de acasă:

 

1. Dezinfectează săptămânal vasul, capacul și colacul de WC cu produse antibacteriene fără parfum, pentru protecția căilor respiratorii pe termen lung!

2. Pune capacul de WC înainte de a trage apa! Unele toalete propulsează microbii și la 2 metri de jur împrejurul vasului de toaletă.

3. Optează pentru articole sanitare antibacteriene, de ultimă generație, pentru toaleta de acasă!

Comentarii Facebook