Cartofi umpluţi. Secret știut numai de chefii cu experienţă

 

Cartofii se pot găti în numeroase feluri, dar pentru ceva mai complicat trebuie să știți secretele chefilor cu experiență.

 

Reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă: 

 

INGREDIENTE

 

 8 cartofi potrivit de mari

 200 g unt

 100 g telemea de oaie

 150 g caşcaval

 150 g şunculiţă afumată

 1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)

 sare

 piper

 câteva fire de verdeaţă proaspătă

 

MOD DE PREPARARE

 

1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

 

2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

 

3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

Comentarii Facebook