Miercuri 24 Aprilie

Care SUNT cele mai NOCIVE mărci de ciocolată din România

 

Unele mărci de ciocolată vândute în România sunt nocive, anunță Asociația Națională Pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS).

 

Clasamentul ciocolatei în funcție de numărul de E-uri, conform Protecției Consumatorului, începe cu Novatini (cu cremă căpșuni și frișcă) și Poiana (cu lapte și cremă cu aromă de vișine). Acestea conțin nu mai puțin de opt E-uri. Urmează Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cu caramel și vișine) și Heidi Grand or Florentine, în a căror compoziție se regăsesc șapte E-uri.

 

Cu șase E-uri în compoziție sunt Primola Fresh Mint, Novatini Cappucino, Africana (cu cremă de căpșune), Africana (cu cremă de rom) și Poiana (cu frișcă și căpșune).

 

Schogetten, Anidor (Croquant-lait et folie noisettes și amer), Primola (cu caramel sau căpșuni), Novatini (cu coniac și rom), Africana (cu cremă de banane) și Milka Raspberry Cream, conțin cinci aditivi nocivi. 

 

Ciocolata cu câte patru E-uri în compoziție se află Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel șic ea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette, Heidi Cherry, Carrefour a€“ Chocolat noir fără zahăr.

 

Câte un E conțin alte 37 de mărci de ciocolată.

 

Fără E -uri sunt mărcile Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidore Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale, ciocolată amăruie cu migdale), Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune).

Comentarii Facebook