Care este secretul tenului perfect al turcoaicelor. Se dau cu ceva în fiecare dimineaţă

 

Turcoaicele au fost denumite prinţese ale Orientului, pentru pielea albă, pomeţii înalţi, dimensiuni voluptuoase. 

 

Asemenea unor cadâne din "1001 de nopţi", ele nu s-au mulţumit niciodată doar cu darul naturii, sporindu-şi frumuseţea cu elixiruri şi ritualuri secrete.

 

Una dintre explicații pentru pielea mereu întinsă şi mătăsoasă este apa de trandafiri, pe care o pulverizează pe faţă în fiecare dimineaţă, pentru a avea tenul întins şi catifelat. Este un tonifiant natural şi oferă pielii o strălucire aparte. Iată o reţetă simplă, de preparare a apei de trandafiri: puneţi la macerat o mână de petale de trandafiri, într-o jumătate de pahar de apă. Lăsaţi-le la macerat de seara până dimineaţa, apoi filtraţi lichidul. Separat, tur­naţi o jumătate de pa­har de apă clocotită, peste o mână de pe­tale de flori, lăsaţi-le la infuzat 20 de mi­nute, apoi strecuraţi. Combinaţi infuzia cu maceratul şi veţi ob­ţine apă proaspătă de trandafiri, care rezistă la frigider, nu mai mult de 3 zile.

 

Cojile de fructe şi legume

 

Turcoaicele îşi masează pielea, cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Iată cum: desprin­deţi coaja de banană, măr, gutuie etc. şi frecaţi-o cu interiorul pe piele, cu mişcări circulare. Exfoliază şi alimen­tează pielea cu vitamine. Puteţi folosi şi coji de avocado, de castraveţi, pier­sici, dar şi de portocale, lămâi, grape­fruit.

 

Iaurtul

 

Iaurtul făcut în Turcia este vestit pentru gustul său delicios, aşa că nu e deloc de mirare că multe mâncăruri apetisante îl au în compoziţia lor. Fe­meile din Turcia îşi prepară în mod obiş­nuit o mască din iaurt, amestecat cu puţin suc de lămâie, şi o aplică pe faţă şi pe întregul corp, pentru a-şi hrăni şi a-şi întineri pielea.

 

Sursa: formula-as.ro

Comentarii Facebook