Bulz cu telemea de oaie, gustarea ideală după o drumeție pe munte

 

Bulzul este un preparat ușor de făcut, dar care poate întrema un drumeț istovit după o incursiune pe munte.

 

Bulzul cu telemea de oaie se poate prepara în 30 de minute și aveți nevoie de bacon, mălai, telemea de oaie, sare, piper. Într-o oală se pune apă la fiert, cu un praf de sare, iar când dă în clocot adăugăm mălaiul treptat, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloașe. Acesta se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.

 

După ce am luat mămăliga de pe foc, adăugăm baconul tăiat cubulețe și tras prin tigaie până se rumenește, apoi telemeaua sfărmată, amestecându-le ușor. La final, putem decora bulzul cu două felii de bacon prăjit și cu telemea de oaie, mărunțită, pentru a completa gustul preparatului cu un plus de savoare, scrie Digi 24.

 

Bulzul cu telemea de oaie este un preparat numai bun pentru momentele în care vrem să ne refacem energia și să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă.

Comentarii Facebook