Sala Polivalentă din Cluj, conservată cu 5 milioane de lei. Firma ACI iese în pierdere și acum - VIDEO

 

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi conservată de firma CON-A, iar lucrările vor costa 5 milioane de lei.

 

Am primit răspunsurile oficiale atât de la ANRMAP, cât și de la expertul angajat de către Primărie și care analizează acest caz. Aceștia au spus că lucrările de conservare vor fi efectuate de către executantul inițial al proiectului (firma CON-A). Acestea conțin lucrări care vor rămâne definitive, cum ar fi acoperișul. Fac parte din conservare, dar rămân și parte ale lucrării definitive. Sunt și alte lucrări care țin de conservare pentru a nu se deterioara situația de la sala polivalentă. Restul lucrărilor care mai trebuie executate vor fi stabilite prin licitație. Lucrările de conservare vor dura între 30 și 40 de zile”, a anunțat Emil Boc.

 

Licitația de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca ar fi urmat să aibă parter si 3 etaje, 7.070 de locuri si parcare pentru 446 de autoturisme. Sporturile care vor putea fi practicate sunt: box, baschet, gimanstica, handbal, karate, volei, judo si scrima.

 

Valoarea investitiei este de 11.982.603,25 euro. Cu un pret de 1.694,85 de euro/ scaun.

 

Va reamintim ca licitatia a avut loc in 19 noiembrie 2011, pe portalul electronic de achizitii, www.e-licitatie.ro publice. Ofertele depuse in termen au fost: CON-A  - 50.926.063,83 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; DAFORA - 88.273.678,21 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; ACI - 91.874.820 lei fara TVA - 36 luni calendaristice.

 

Firma ACI, controlată de frații Ion și Dorin Așchilean, a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și a câștigat procesul prin care a cerut anularea licitației și reluarea procedurii de atribuire a licitației pentru construirea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. În sentință, judecătorul Tribunalului Cluj a subliniat, bazându-se pe o expertiză, că din suma oferită de CON-A s-ar fi putut construi cel mult un parking sau o hală industrială.

 

Știri de Cluj a prezentat în luna mai 2012 cazul unei săli de sport construită deja la Debrecen cu aceeași sumă ca și cea de la Cluj. Citește AICI detalii.

 

Primăria a analizat sentința instanței și a decis să nu reia atribuirea licitației, ci să facă una nouă.

Comentarii Facebook