Prefectul Clujului va face un audit intern în toate instituţiile VIDEO

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a spus în cadrul întâlnirii de vineri a Colegiului Prefectural Cluj că doreşte să facă un audit în cadrul înstituţiilor clujene.

"Auditul are un singur rol. Să vedem ce se dă şi ce se cere. Să ştim unde găsim insituţia deconcentrate, pe ce poziţie o găsim: financiară, organizatorică ca şi structură de personal şi să vedem ce facem mai departe. Ce au facut, ce n-au făcut şi ce urmează să se facă. Poate fi unul intern, dar poate fi, dar vrem să fie unul şi din partea insituţiei Prefecturii că altfel lucrurile ar deveni prea subiective. Nu vrem să pornim cu prehudecăţi şi avem buna credinţă în tot ceea ce întreprindem", a spus Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.

Organizarea la birou va începe de luni, după care se va face un program pe mai multe luni.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modul în care s-au derulat alegerile locale din 10 iunie 2012.

"Concluzia alegerilor este că noi ne bucurăm că nu au fost probleme de legalitate delicate sau probleme în procesul electoral care să influnţeză procesul votului. Şi vedeţi, la difereşă de câteva sute de voturi micile incidente se pot manifesta în schimbări extrem de grave. Şi de aceea fiecare vot, fiecare atitudine trebuie să încercăm să o corectăm.", a spus prefectul Clujului.

Au existat şi o serie de nemulţumiri din partea prefectului faţă de Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit: "Miercuri, întâmplător m-a sunat un cetăţean dintr-o zonă de munte. A vut să vină aici la instituţia Prefecturii. I-am acceptat propunerea. A venit să-mi spună ce se întâmplă într-un serviciu pulbic de-al nostru. El, împreună cu un prieten de-al lui au vrut să acceseze fonduri europene pe un proiect care este în derulare şi am fost şocat de ce mi-au povestit acei oameni simpli care doresc să investească, să-şi închege o firmă. Au ajuns să fie daţi afară de amabilitatea funcţionarilor noştri publici. Am mers acolo şi am aflat că există selecţii preferenţiale de proiecte. Există firme care selectează subiectiv acele proiecte.", susţine Vuşcan.

"În două luni s-au procesat doar 45 de dosare pentru tinerii fermieri din Cluj. Au ajuns în funcţii tot felul de lipitori de afişe fără meserie oameni care îşi doresc mai mult salarii, şi nu prestaţii de servicii publice pentru cetăţenii Clujului", a mai adăugat Vuşcan.


Anca Baciu

Comentarii Facebook