Miercuri 24 Aprilie

ZILELE CLUJULUI 2012! Programul primei zile: Cristian Gog si concertul Voltaj


Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta organizarea celei de a doua editii a sarbatorii comunitatii noastre, cunoscute sub numele de "Ziele Clujului" in perioada 25 mai -  1 iunie.

Deschiderea oficiala va debuta cu inaugurarea Cladirii Casino si a Parcului Central Simion Barnutiu - vineri 25 mai 2012 - ora 10.00 - ocazie cu care ii invitam pe toti clujenii sa vina sa vada cladirea redeschisa dupa peste 30 de ani, reabilitata din fonduri europene.

De asemenea, la ora 11.00 va avea loc deschiderea oficiala a zilelor culinare internationale - eveniment gustat de clujeni si la propriu si la figurat in prima editie a Zilelor. Prima zi este cea a Chinei - iar la restaurantul Memo 10 vor fi oferite celor interesati meniuri specific chinezesti.

De la ora 12.00 - la Muzeul Etnografic va avea loc deschiderea expozitiei de matasuri si evantaie, iar de la ora 12.30 vom deschide oficial Festivalul culinar international in aer liber - din zona Zidului Cetatii.

Incepand cu ora 15.00 in Piata Muzeului vor incepe demonstratii de arte martiale, precum si concertele de pe scena mica, unde vor volua cei mai talentati copii clujeni, de la Junior Vip si Dream Choire.

Ora 16.00 va fi momentul de incepere a Paradei constumelor populare. Traseul paradei este de la piata Avram Iancu - B-dul Eroilor - Piata Unirii - Napoca - Casa de Cultura a Studentilor.

Ora 17 - Parada sportivilor. Traseul este de la Piata Lucian Blaga - str. Napoca -  Piata Unirii - Bulevardul Eroilor, de unde vor reveni in piata.

De la ora 17.30 - dupa ce paradele ajung in piata Unirii vor incepe concertele pe scena mare din piata, unde in prima parte vor canta trupe locale. Incepand cu ora 18.00 va incepe momentul de magie al mentalistului clujean Cristian Gog - oficial  cel mai talentat roman al anului 2012.

Vor mai exista o serie de momente de magie presarate cu dans si muzica, iar de la ora 20.00 vor incepe conertele cu Andreea Balan, Elena Gheorghe, iar seara va fi ancheiata de Voltaj - binecunoscuta si indragita trupa clujeana.

O parte dintre manifestarile stradale se vor desfasura pe strazile pietonale nou finalizate - din proximitatea pietei Muzeului.

"Primaria raspunde astfel solicitarii participantilor de la prima editie de a fi mai aproape de aceasta zona a pietei Muzeului - Unirii, iar pe de alta parte, reda circuitului public o zona salvata de masinile parcate continuu si redata pietonilor dupa amenjarea cu piatra cubica si restructionarea circulatiei auto. Este vorba despre strazile C-tin Daicoviciu,Virgil  Fulicea, J.D Roosvelt si Clemenceau, care vor gazdui promenada cartilor. O alta noutate, decisa tot pentru a raspunde nevoilor clujenilor - se refera la concentrarea evenimentelor din piata Unirii - care necesita inchiderea arterelor de circulatie din zona, pe o perioada mai scurta de timp, respectiv vineri, sambata, duminica si numai partial luni si marti", precizeaza municipalitatea.
 
In piata Unirii va fi amplasata o scena de mari dimensiuni, pentru organizarea concertelor din week-end. Aceasta va fi pe carosabil in zona stalpilor impuscati.

Pe partea opusa, in zona Universitatii de Arta si Design se va amenaja terasa evenimentului, pentru a lasa astfel un loc mai amplu pentru spectatorii concertelor. Scena Principala ca avea dimensiunile de 10/12 m va fi locul in care se vor desfasura, la fel ca si anul trecut majoritatea evenimentelor importante ale evenimentului. Printre numele pe care le veti putea vedea pe scena se numara stefan Banica Junior, Directia 5, Elena Gheorghe, Antonia, Andreea Balan, dar si Voltaj si alte trupe locale clujene, foarte iubite de public.

Printre noutati se numara si introducerea unui eveniment pentru iubitorii mersului pe bicicleta, respectiv o etapa de noapte a curselor de ciclismorganizate de asociatia Clujul Pedaleaza.

Printre evenimentele pe care le pastram din editia trecuta se numara cele mai apreciate de clujeni, respectiv competitia de treasure- hunting prin Orasul Comoara, sau zilele de gastronomie internationala de la Memo 10.

 

Zilele Clujului 2012 - PROGRAM! Peste 80 de evenimente in 25 de locatii

Comentarii Facebook