Victor Ponta: Mi-am dat demisia din PSD. Aștept ca Liviu Dragnea să ia decizia



Fostul premier, VIctor Ponta, a declarat, vineri seară, că i-a înmânat demisia din PSD lui Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție destul de lungă.

"Mi-am dat demisia. Astăzi, i-am dat-o domnului Dragnea, cu care am avut o discuție destul de lungă. Demisia mi-am dat-o. Nu am mai scris de mult timp de mână, dar am scris astăzi. Aștept ca domnul Dragnea să ia decizia", a afirmat Victor Ponta la Antena 3, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că nu vrea să plece din PSD și s-ar putea să mai fie membru al partidului și în continuare.

"Eu nu vreau să plec din PSD, în schimb vreau să îmi păstrez niște drepturi, pe care, culmea, mi le-am exercitat și în vremea dl. Năstase și în vremea dl. Geoană, și anume acelea de a sprijini PSD când lucrurile cred că merg în direcția bună și de a-mi spune părerea când cred că sunt lucruri de îndreptat", a menționat Victor Ponta.

Fostul premier a menționat că Liviu Dragnea va pune data demisiei dacă decide astfel.

"Sunt membru PSD și, sincer să fiu, s-ar putea să mai fiu pentru că eu nu am niciun fel supărare nici pe membrii PSD, nici pe votanții PSD, nici pe majoritatea colegilor mei (...). Însă, nefiind altă posibilitate, fac ceea ce am făcut eu de când sunt membru PSD din 2002: când îmi plac lucruri, le susțin din toată inima, mă bat pentru ele, când sunt câteva lucruri care nu merg bine, îmi permit să le spun. Dacă asta deranjează sau dacă conducerea consideră că asta este inacceptabil, nu trebuie să facă vreo ședință ca la domnul ăla, Chirică. Eu, totuși, sunt un om serios, ne strângem mâna, rămânem prieteni", a spus Ponta.

Întrebat când s-a produs ruptura de Liviu Dragnea, Victor Ponta a spus că este vorba despre momentul în care și-a spus opinia despre modul în care s-a gestionat Ordonanța 13.

"Probabil de la momentul februarie, când am ieșit și am spus public părerea că modul în care s-a gestionat povestea asta cu Ordonanța 13 a fost un mod dezastruos. Și cred că, totuși, toată lumea e de acord cu mine, chiar și cel mai înfocat pesedist", a adăugat fostul lidel social-democrat.

Comentarii Facebook