Victor Ponta despre Roșia Montană: Respingem proiectul și încheiem discuțiile


Premierul României, Victor Ponta, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că din moment ce liderii politice deja și-au pronunțat decizia cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană chiar înaintea dezbaterii, acesta va fi respins în procedură de urgenţă în Legislativ.

"Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel", a precizat Ponta, informează realitatea.net.

Întrebat dacă Guvernul riscă procese din partea firmei RMGC în aceste condiţii, premierul a explicat: "Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale".

Ponta s-a declarat surprins de anunțul făcut de partenerul său de guvernare, Crin Antonescu, însă a precizat că ”nu se poate supăra” pe el.

Astazi, desi discutiile din Parlament nu au inceput, am un punct de vedere ferm in legatura cu proiectul Rosia Montana. Cred ca proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut, ci respins. Am ajuns la aceste concluzii nu din motive tehnice, ci pentru ca exista consecinte si realitati majore care in acest moment impiedica aprobarea acestui proiect”, a declarat Crin Antonescu.

Comentarii Facebook