Victor Ponta, atac la adresa lui Liviu Dragnea: Dintr-o idee bună şi corectă, s-a ajuns la un dezastru


Fostul premier Victor Ponta a vorbit, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, despre OUG 13, care a cauzat protestele masive din toată țara, acesta lansând și un atac la actualul președinte PSD, Liviu Dragnea.

Ponta spune că aceste probleme au fost cauzate de o ”lipsă de asumare”, el precizând că nu poate fi pusă toată vina pe ministrul Iordache.

În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poţi să dai pe Iordache, iertaţi-mă, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Poate aşa a fost, poate Iordache a stat singur şi a scris ordonanţele, îmi cer iertare. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună ziua în amiaza mare: 'domne', de aia ne-au votat mulţi oameni (...). Al doilea lucru: explică ce vrei să îndrepţi. Eu am citit de multe ori acea ordonanţă, după ce a fost publicată în presă, cum să vă spun, şi dacă rămânea în vigoare, (...) nu se întâmpla mai nimic, (...) nu era o chestiune prin care să îndrepţi o problemă reală. Şi a treia chestie, dacă zici că e urgenţă, nu poate fi urgenţă în 10 zile, dacă nu-i urgenţă, las-o lege în Parlament. Dacă pui 10 zile, înseamnă că nu-i urgenţă. Nu există urgenţă de 10 zile, urgenţa e de azi", a indicat Ponta, potrivit realitatea.net.

Referitor la proteste, Ponta a spus că are o apreciere diferită de alţi social-democraţi şi a opinat că "există o parte importantă din societatea românească care, orice ar fi, în orice situaţie, în orice zi sau noapte, este anti-PSD. Poţi să faci orice. Este un dat, dacă vreţi. Este o parte minoritară, pentru că de aia PSD câştigă alegerile, dar este o parte foarte hotărâtă, foarte hotărâtă".

De asemenea, fostul prim-ministru a menționat că nu vorbeşte în numele partidului şi că nu este consultat în legătură cu vreo decizie pe care o ia PSD.

"Eu nu vorbesc în numele PSD în seara asta sau pe facebook. Nu am fost consultat în legătură cu deciziile şi vorbesc în nume propriu. Din seara alegerilor când am fost chemat la sediu, nu am mai fost la partid", a mai spus Ponta.

Comentarii Facebook