Viceprimarul Clujului susține că șoferii încă nu știu să folosească INOVAȚIILE aduse traficului clujean

 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, susține că încă șoferii nu știu să folosească noile inovații aduse în traficul clujean. Exemple ar fi sensul giratoriu de pe Calea Mănăștur sau Podul Traian.

 

Discuția a pornit de la haosul din traficul de marți dimineața de pe ruta strada Clinicilor - strada Avram Iancu - Calea Turzii. Viceprimarul Tarcea a spus că în acele zone nu s-au făcut lucrări de modernizare. 

 

Sunt situații unde nu am intervenit. Aș vrea să discutăm puțin despre situațiile unde am intervenit și care sunt beneficiile benzilor unice și a sensurilor pe care le-am făcut. Sigur, mai trebuie încă o perioadă de acomodare pentru ca șoferii să folosească corect aceste sensuri și benzi noi făcute. 

 

Vă dau exemplu de la intersecția Calea Mănăștur cu strada Câmpului. Este bandă de virat dreapta, care este o bandă comună cum vii dinspre Câmpului spre Calea Mănăștur și mai sunt șoferi care merg prin sens și aglomerează. Probabil că se gândesc că este bandă pentru autobuze și nu circulă pe ea. Încă nu este bine folosită. 

 

Este gata Podul Traian de mai bine de o lună și jumătate, iar astăzi când am trecut pe Podul Traian, la oră de circulație maximă, erau 3 de mașini pe Podul Traian. Cu siguranță că oamenii se vor adapta și își vor găsi traseele cele mai potrivite.

 

Spun că este prematur să tragem o concluzie de la intersecția Calea Mănăștur cu Câmpului. Senzația este că funcționează mult mai bine decât înainte, că poți să ieși mult mai bine de pe strada Câmpului, poți să ieși mult mai bine către Florești și s-a observat că s-a făcut un alt nod, și nu la această intersecție, ci mai jos. Noi trebuie să venim cu o soluție suplimentară. Suntem în discuție cu USAMV pentru a muta stația de autobuz, mutând gardul. 

 

Experiența ne spune că acolo unde am înființat sensuri giratorii și le-am marcat corespunzător se circulă mult mai bine. Discutăm și despre zona Mehedinți cu strada Islazului, în care categoric am reușit să avem un succes. Mai avem de rezolvat civilizarea șoferilor care parchează în sensul giratoriu sau în stația de autobuz. Doar ieri au fost ridicate 20 de mașini”, a spus viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la Realitatea FM.

Comentarii Facebook