Vicepreședintele PSD, întrebat dacă protestele de la Cotroceni sunt organizate de partid: ”Cred că da!”



Vicepreședintele Partidului Social Democrat, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat duminică, că partidul său s-ar afla în spatele contramanifestației de la Palatul Cotroceni.

Chestionat de jurnaliștii Digi 24 dacă contramanifestaţia de la Bucureşti este organizată de PSD, Mihai Chirica a spus: „Cred că da, atât timp cât se manifestă în numele şi pentru PSD sunt convins că trebuie să fie membri de partid ai PSD, organizaţi de către PSD şi este şi normal să fie aşa. Aşa cum şi în partea cealaltă au fost şi oameni din partide politice”, potrivit News.ro.

Întrebat dacă în alte oraşe organizaţiile locale ale social-democraților urmează tendinţa de a organiza contramanifestaţii, Chirica a susţinut că nu a văzut astfel de demersuri.

Nu am văzut în mod expres. Şi la Iaşi a venit un grup dintr-o organizaţie locală de lângă municipiul Iaşi care şi-a exprimat un punct de vedere de susţinere a guvernării Grindeanu, dar nu neapărat de împotrivire faţă de ceilalţi contramanifestanţi. Nu s-au manifestat în sensul huiduirii sau chiar a blamării lor în Piaţa Unirii şi în alte locuri din Iaşi”, a completat social-democratul.

Tototdată, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis este responsabil pentru situația din ultimele zile și dacă se află în spatele manifestațiile din Piaţa Victoriei, primarul a răspuns negativ.

Nu cred şi vă spun şi de ce nu cred. Sunt două curente care s-au născut în această perioadă: demiterea Guvernului sau demisia Guvernului motivat de o sincopă în actul de guvernare şi demiterea preşedintelui sau demisia preşedintelui motivat de interferenţa pe care a avut-o în spaţiul public când s-a coborât între manifestanţi. Eu cred că niciuna dintre cele două teze nu sunt necesare României în momentul de faţă” , a conchis Mihai Chirica.

Comentarii Facebook