Vicepremierul Ungariei îi încurajează pe etnicii maghiari să obțină autonomia



Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat că supravieţuirea etnicilor maghiari din afara graniţelor Ungariei depinde de capacitatea lor de a face progrese spre obţinerea autonomiei.

Semjen a spus, în cadrul lansării unui volum având drept temă drepturile minorităţilor, că pentru etnicii maghiari autonomia este deopotrivă un scop şi o viziune despre viitor şi că cei care trăiesc în afara graniţelor Ungariei nu trebuie să renunţe vreodată la a-şi cere autonomia, potrivit Agerpres.

El mai susține că potențialul minorităţii maghiare din alte state de a-şi atinge interesele depinde de succesul formaţiunilor politice ale maghiarilor.

Semnjen a punctat că interesele etnicilor maghiari pot fi protejate doar dacă partidele lor sunt reprezentate în parlamentele din ţările respective, la nivelul autorităţilor locale sau chiar în cadrul guvernelor naţionale.

"Dacă există unitate, va veni şi succesul", a spus Semjen, arătând că reprezentarea politică a etnicilor maghiari trebuie să fie cât se poate de unificată.

Unitatea este importantă mai ales în perspectiva alegerile parlamentare, scopul fiind, potrivit vicepremierului, ca electoratul maghiar să nu fie dezbinat prin existenţa unor partide care nu au şanse să obţină mandate parlamentare.

Comentarii Facebook