Vicepremierul Liviu Dragnea, impresionat de utilajul cu care se toarnă betonul la pista Aeroportului din Cluj - VIDEO

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat la Aeroportul Internațional Cluj șantierul noii piste de 2.100 de metri. Oficialul guvernamental a fost impresionat de modul în care se lucrează.

 

Am fost pe șantier și am văzut cum se lucrează. Au un utilaj performant și au foarte multă expertiză. Eu chiar sunt mulțumit de ce am văzut azi pe șantier.

 

Săptămâna trecută domnul președinte Uioreanu împreună domnul vicepreședinte Ioan Rus au venit la București și am avut o discuție. Mi-au adresat rugămintea să vin la Aeroportul Cluj și să aduc cu mine câteva instituții implicate în lucrările de acolo. Am venit cu doamna ministru Lucia Varga, au fost cei de la Apele Române, Autoritatea Aeronautică Civilă, Romatsa, pentru a realiza o coordonare destul de riguroasă în perioada imediat următoare pentru ca 15 octombrie să fie data limită când pista nouă va fi realizată, pentru a nu pune în pericol administrația Aeroportului și o companie mare să se retragă de pe Aeroport”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Vicepremierul a trasat fiecărei instituții sarcini clare, spunând că fiecare joacă cu ”demisiile pe masă”. ”A fost o întâlnire și s-a stabilit ca până la 1 iunie să fie deviat un pârâu din zona pistei. Între 1 iunie și 15 iulie, Consiliul Județean și conducerea Aeroportului vor realiza sistematizarea zonei respective, după care între 15 iulie și 15 octombrie vor fi instalate utilajele de monitorizare a traficului de către Romatsa. În paralel va fi făcut și digul de protecție pentru pistă”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Utilajul la care făcea referire vicepremierul a fost adus de firma Napoca din Germania și reușește să toarne un metru de beton la patru minute. Vez AICI cum funcționează utilajul.

 

Lucrarea de la Aeroport are o valoare de 200 de milioane de lei şi este finanţată din fondurile Consiliului Judeţean Cluj. 

Comentarii Facebook