VEZI harta interactivă cu toate AUTOSTRĂZILE DIN ROMÂNIA, terminate sau care se află în lucru

 

O hartă interactivă a autostrăzilor din România a fost realizată de un grup de specialiști din Timișoara. 

 

Harta nu este una pentru navigaţie, ci prezintă tronsoanele de autostradă date în exploatare (prezentate cu culoare verde), care sunt în execuţie (cu culoare galbenă) sau deja planificate (portocaliu). 

 

Pe lângă acestea, au mai fost reprezentate alte 3 planificări de autostradă (gri), a căror execuţie nu este programată, dar este extrem de posibil să se realizeze într-un viitor apropiat.

 

VEZI HARTA AICI

 

Autostrada Gilău - Borș, cu o lungime de 164 km, se scrie că termenul de date în exploatare este 2016 - 2017.

 

Detalii: Tronsonul este impartit in trei sectiuni: sectiunea 3A Gilau (Cluj-Napoca Vest) - Mihaiesti de 24 km, sectiunea 3B Mihaiesti - Suplacu de Barcau de 76 km si Sectiunea 3C Suplacu de Barcau - Bors de 64 km. Pentru niciuna din aceste sectiuni nu exista un constructor selectat in urma rezilierii contractului cu Bechtel (cu exceptia unei portiuni de 8,7 km intre Gilau si Nadaselu - vezi mai jos). 

 

 

Portiunea dintre Gilau si Nadaselu (8,7 km, parte din sectiunea 3A) este in executie, cu termen de finalizare in aprilie 2015 (contract semnat in apr 2013); constructor: UMB Spedition; cost: 258,2 milioane lei fara TVA.

 

Autostrada Târgu Mureş - Câmpia Turzii, cu o lungime de 36 km, ar urma să fie dat în exploatare în 2015.

 

Detalii: Din tronsonul Târgu Mureş - Gilău, secţiunea 2A Targu Mures (Ogra) - Campia Turzii, de 36 de kilometri, este planificata, dar nu exista un constructor selectat ulterior rezilierii contractului cu constructorul Bechtel.

 

Autostrada Sebeş - Turda 

 

Lot 1: Sebeş - Pârâul Iovului 17,0 km.

 

Lot 2: Pârâul Iovului - Aiud 24,3 km.

 

Stadiu: planificate. Termen dare în exploatare: -

 

Detalii: A10 este autostrada care va face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes - Turda. In luna iulie 2013 a fost anunata organizarea unei licitatii pentru portiunea Sebes-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anuntate in decembrie 2013. 

 

Lucrarile ar urma sa fie finalizate din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (diferenta). Autostrada ar putea fi deschisa in 2015. Un proiect viitor l-ar putea constitui prelngirea autostrazii pana la Targu Mures. 

 

Lot 1 - 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea Impregilo SpA, Salini SpA. Cost: 539.488.704 lei 

 

 

Lot 2 - 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; castigator contestat, urmeaza reevaluarea ofertelor. Cost: 460.019.270 lei.

Comentarii Facebook