Vezi ce au spus la prima dezbatere candidatii pentru functia de rector al UBB din Cluj-Napoca

 

Candidatii pentru functia de rector al Universitatii Babes-Bolyai sunt Daniel David, Eniko Vincze, Aurel Pop, Decebal Aurel Chiurchea si Cristina Ciumas. Dintre cei cinci, doar Daniel David, Eniko Vincze, Aurel Pop au fost prezenti la dezbatere. Cei trei au vorbit despre proiectele lor in cadrul primei dezbateri care a avut loc miercuri, 8 februarie, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comuncarii.


In cadrul dezaterii, cei trei candidati au avut posibilitatea de a spune ceea ce vor face daca vor castiga alegerile.


Programul meu este bazat pe multidiversitate. Este un cuvant care inseamna diversitate culturala, sociala. Inseamna comunicarea si asigurarea multiplelor relatii”, a declarat Eniko Vincze. Aceasta a mai precizat ca: "In ceea ce priveste partea de implicare a banilor, trebuie sa se ajunga la un consens in materie de utilizare a bugetului universitatii. Trebuie sa avem o pozitie comuna”, a declarat Eniko Vincze.


"La nivelul departamentelor trebuie sa decidem foarte atent cum vor fi consumati banii. Este dificil, pentru ca oricat am vrea noi sa impartim generos banii, exista legi care se ocupa de acest lucru. Nu inseamna ca daca o universitate are bani, acestia trebuie impartiti la profesori, astfel incat salariile acestora sa creasca cu 4% sau 5%. Banii trebuie investiti astfel incat roadele sa fie vizibile”, a declarat candidatul la functia de rector, Aurel Pop.


De asemenea, Daniel David a spus ca relatia cu viitorii senatori trebuie sa fie una transparenta. “Senatul este cel mai important for al studentilor. Cel ales trebuie sa fie un om cu adevarat interesat de problemele studentilor. Trebuie sa fie activ, sa se implice in tot ceea ce tine de activitatea studentilor si a universitatii cat mai mult posibil”.

 

Articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook