rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Vestul țării vrea AUTONOMIE? Alianța Vestului, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, ”deviată” și pe la Câmpia Turzii

   

Administrația publică din vestul României este în trepidații după ce marile primării din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara vor să formeze o regiune cu aproape 2 milioane de locuitori, pentru a atrage singure fonduri europene.

 

Acesta poate fi primul pas serios făcut pentru o autonomie financiară, față de fondurile de la București, pentru marile proiecte, care de fapt nici nu există.

 

Primăria din Câmpia Turzii a înțeles potenșialul și vrea să se ”alieze” acestui demers. ”În conformitate cu spusele primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Patrulaterala Vestului își propune să obțină finanțări pentru proiectele gândite, direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

 

Ca urmare a acestui demers unic în istoria României, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, oraș emergent, care în doar doi ani a solicitat finanțări în valoare de peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene, și-a propus aderarea la Patrulaterala Vestului.

 

Astfel, primarul municipiului, Dorin Nicolae Lojigan, a formulat adrese către primarii celor patru municipii constituente, prin intermediul cărora și-a manifestat intenția ca Patrulaterala Vestului să fie extinsă către Câmpia Turzii.

 

Municipiul nostru dispune de o serie de avantaje unice, în contextul dezvoltării economico-administrative, în regiunea de Vest a Transilvaniei, fiind atât un nod rutier, cât și unul feroviar.

 

De asemenea, tradiția forței de muncă din Câmpia Turzii, face din orașul nostru un partener viabil, pe proiecte de dezvoltare a infrastructurii, indiferent de natura acesteia”, se arată într-un comunicat al Primăriei Câmpia Turzii.

 

Până acum, investitorii importanți care și-au stabilit puncte de lucru în Câmpia Turzii (Cikautxo, Berg Banat, La Loraine, Henkel, Heko Schrauben, Macromex sau GreenWee), iar sute de locuitori lucrează în parcurile industriale clujene (Bosch, Emerson, Fujikura, DeLonghi etc).

 

Dacă solicitarea Municipiului Câmpia Turzii va fi acceptată de către omologii din Cluj Napoca, Timișoara, Arad și Oradea, primarul din Câmpia Turzii speră că orașul pe care îl conduce va primi acces la proiecte de infrastructură mare, căi ferate, drumuri rapide, dar și alte proiecte de dezvoltare, care-i va conferi capacitatea unei dezvoltări rapide, peste trendul orașelor de talia municipiului nostru.

 

Am văzut în Patrulaterala Vestului un demers inovativ, din punct de vedere administrativ, dar și oportunitate pentru municipiul nostru de a se dezvolta rapid, grație colaborării cu omologii noștri. Prin prisma apropierii geografice, administrative și politice de capitala județului, am putea contribui la dezvoltarea acestui proiect de cooperare inter-regională. Sunt foarte încrezător în răspunsul omologilor mei și aștept cu nerăbdare momentul în care le vom putea transmite cetățenilor noștri că municipiul lor gândește, accesează și implementează proiecte comune cu Oradea, Arad, Timișoara și Cluj Napoca. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că municipiile Arad și Câmpia Turzii au mai colaborat la proiectul cu finanțare Vest-Nord-Vest, ceea ce ne conferă perspective optimiste pentru viitorul apropiat”, a precizat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

11-10-2018, 11:17
16871 vizualizări
68 comentarii
Umil Boc din Răchițele13-10-2018, 1:58
Gunoaie spurcate , venituri de parveniți, ciocoi vechi şi noi! Ăştia sunt non - valori europene şi democratice.
Moc an13-10-2018, 7:08
Te știm noi , nu te mai lauda , distrează-te acolo unde ești.
Funar 12-10-2018, 15:00
Măi copii vedeți-vă de treabă măi Vă aude cumva Vadim sau vreun coleg de al meu de la PRM, și atunci s-ar putea să organizăm un nou Tg. Mureș. Ce vreți măi să aveți nevoie de pașaport să puteți ajunge în Bucală sau în Ieși.Asta este primul pas spre pierderea Ardealului nostru scump în rest ce aș putea spune lăsați pe emiluț să viseze în continuare, că el săracu așa face de ani întregi. Doar la asta se pricepe cel mai bine. dar dacă pui câteva întrebări legat de proiect , de finanțare de administrare l-ai și încuiat și vezi cum fuge pe ușile din spate a primăriei cum a făcut-o nu odată
Ceausescu12-10-2018, 15:49
Comunismul n-a murit, acum va reînvia și nu veți mai putea pune tembelisme pe site, o zi pe săptămâna veți circula cu autoturismul propriu.
Moc an12-10-2018, 14:46
Ceeee-miiiii plaaaceeee laaaa cluuujjjj!!!!!
Toată stima domnule Boc și tuturor celor care-l idolizeaza, meritați pe deplin sa fiți pe veci primarul nostru al tuturor clujenilor normali și adevărați.Restul e cancan.
Umil Boc din Răchițele 13-10-2018, 1:52
Zău mă? Acuma zi câţi ani de puşcărie a făcut Apostu, omul lui Boc şi care premier a avut cei mai mulţi miniştri cercetaţi sau condamnaţi? Ia zi, Udrea şi Ridzi ce mai fac? Sub Boc s-au absorbit fonduri de a ajuns TVA la 24' %, s-au construit terenuri de fotbal în pantã şi bazine de înot în localităţi fără canalizare!
Moc an13-10-2018, 7:04
Am scris in numele unei părți mari a clujenilor vezi ma sus,zău așa ma!!!
Emilut12-10-2018, 11:24
Felicitari lingailor mei , v-ati mobilizat in sfarsit . Lingeti-ma cu entuziasm , asa i-am lins si eu pe ceausescu apoi pe basescu si uite am ajuns in parlament, guvern si primaria Cluj. Mie intr-adevar nu mi-a fost greu sa ling, obiceiul in familia mea e din stramosi si s-a transmis genetic. In plus m-a avantajat si statura, nu trebuie sa ma aplec aproape deloc, doar scot limba si incep actiunea. Felicitari inca o data lingailor, continuati !
Cluj forever12-10-2018, 10:00
BOC inca 5 mandate !! Cu 72 % din primul tur !!
Restul la care nu va convine, mars la Alexandria sau la Videle !!
Corect12-10-2018, 11:20
Bieții de ei , nu știu ce e aia poluare sau trafic intens.
Dacă Clujul e murdar și traficul e insuportabil, atunci buna-i fata mare.
Boc e cel mai tare primar din țara a tuturor romanilor, poate sa candideze la Cotroceni.
Emil Boc12-10-2018, 11:33
Cluj forever & Corect, v-ati facut bine treaba amandoi, fiecare din voi mi-a luat la lins cate o fesa, acum va rog sa nu va bateti intre voi care sa ma linga intre ele. Trageti la sorti si o faceti pe rand!
Noi12-10-2018, 11:56
Iar ne confunzi cu mat.a?
@Noi12-10-2018, 12:26
Adica voi 2 taranetii si prostii satului (Rachitele) si ai site-ului?
Noi12-10-2018, 14:21
Da ma nenorocitule , pe noi ne lingi exact unde-ti place, acolo unde mata ne lingea in grup .
Cluj forever12-10-2018, 14:21
te duce capul la mai mult decat mesajul pe care l-ai postat ?
Andi12-10-2018, 14:37
Nu , dar îl mut între buze cum dorești.
Ion A12-10-2018, 14:40
Bă , nu-mi folosi limbajul și numele ca te ia mama dracului!!!
Tu știi cine mi-s eu, bă bizda leșinata?
@CJn12-10-2018, 9:57
Domnul Desteptovici, mai toate orasele mari din Europa sunt sufocate . La fel e si la Paris, Milano, LOndra , etc. Daca vreti sa nu mai fie sufocat, atunci ce puii mei nu puteti circula cu autobuzul 4-5 statii pana in centru, mama voastra de fitosi puturosi ...
Cjn 12-10-2018, 18:23
Domnule @, nu doresc sa continui in ritmul pe care mi-l impui, ajungenm la discutii proaste si sterile. Probabil ai fost pe acolo, nici nu ma indoiesc de asta. Ai vazut pasaje, circulatie subterna, trenuri urbane gen monorail, pe CF dedicate, etc. Da, e aglomerat dar aia nu mai au ce face si-si gestioneaza situatia OK. In centrele lor de orase nu intri cu masina decat daca dispui de banet. Dar la noi e alta problema, exista bani dar nu se ating de ei ca sar cei ce sponsorizeaza, sa le fie atribuite una- alta. Pana atunci nu facem parkinguri , bulevarde blocate, nu facem pasaje, nu facem nimica util. Dasr promitem si mintim prostii care pun botul.
@aiureala12-10-2018, 9:51
Auzi mai PSDdragnist, cu primarii aia "competenti" din oraseel din Olt, Teleorman, Giurgiu, Mehedinti, Vaslui si altele de genu, ce s-a reusit ?? E de 7 ori mai buna situatia acolo, sau invers ? Adica e de 7 ori mai buna auzi decat acolo ?? Ce ar fi trebuit sa faca Boc ca sa fii multumit ? Borduri acoperite cu foita de aur si transport in comun cu levitatie, ca si in Star wars ? Cred ca esti unul din specialistii in "batut din gura" degeaba ...
@@aiureala12-10-2018, 17:20
Eu as fi multumit numai daca ar face un sfert din ce a facut Bolojan, dar raportal la resursele financiare ale Clujului. Apropo: de poduri, pasaje, garaje, strazi noi deschise, ai mai auzit ceva prin primaria Clujului?
Eu13-10-2018, 8:31
Ăștia chiar ca bat din gura degeaba, fac parte din curentul anti Boc , nimeni nu-i mai baga-n seama și arunca cu noroi in stanga și-n dreapta da de mai prind câte-o manareala.
sasas12-10-2018, 9:04
Alt articol pus sa aiba ce scrie postacii. Tre sa isi castige si ei painea.
Tre12-10-2018, 9:41
Ti-ai scos coaja din scremutul tau?
sdsdsd12-10-2018, 13:21
Da. Pofta buna!
aiureala12-10-2018, 2:52
Totul este praf electoral starnit de niste incompetenti care vor sa apuce din nou ciolanul ca primari. Poate cu alti baieti cu adevarati pregatiti s-ar reusi ceva, dar cu cei patru neputinciosi esecul este garantat. Piticul ciurdar va sta cu mana intinsa la Bucuresti ca sa-i livreze gaz ieftin din Marea Neagra.
Cjn 12-10-2018, 6:23
La Cluj e problema, in restul oraselor e ok. Cu Boc la primaria Cluj ceilalti se vor codi, se stie de incompetenta lui la cum a ajuns Clujul asta sufocat si poluat.
Zozo12-10-2018, 6:58
Pentru toti desteptii si comentatori care nu faceti altceva in afara de a comenta in necunoatiinta de cauza cititi articolul de mai jos:
https://m.capital.ro/orasul-din-romania-cu-cea-mai-buna-calitate-a-vietii-se-respira.html
@zozo12-10-2018, 7:16
Ar trebui sa stii ca astfel de articole se publica pe bani. Si ei trebuie sa traiasca bine.
Untoldeanu12-10-2018, 7:23
Bine ma Zozo , cine crezi ca-s respectivii comentatori?
Majoritatea stau in cocine și levigat, de aceea li se pare ca orașul nostru extraordinar e poluat, au neveste expirate sau n-au, ca unul cu putin creier n-ar comenta doar de dragul de-a fi si el băgat in seama.

Boc , încă 5 mandate din partea noastră, a celor mulți și sănătoși la cap, ignora-i pe cei din gasca anti Boc.
De pe margine12-10-2018, 7:26
Și la 2 dimineata....., bine spui ce spui Untoldeanu despre lipsa creierului care lipsește din casa .
coB12-10-2018, 7:53
Au ajuns la serviciu, asteapta Nutella , stau cu canile pe scurgerea tevilor de canalizare si intre timp posteaza spre Inaltarea Piticaniei uteciste, poate le vine portie dubla. Coropisnite de goz.
andi12-10-2018, 8:45
ba zoz, iti place sa pupi in coor si sa lingi dosuri? se pare ca da... ia fa o plimbare seara inainte de apus pana pe dealurile clujului acolo pe partea cu feleacu si sa vezi cum sta un nor de praf negru sau gri deasupra clujului si cum se intinde intre dealuri spre jucu gherla.....si pe urma sa vezi cat e de curat orasu....
Ion A.12-10-2018, 10:29
"Boc , încă 5 mandate din partea noastră, a celor mulți și sănătoși la cap" - asta-i perla saptamanii :)))
Eu12-10-2018, 11:06
Ai apărut derbedeu senectut expirat?
@andi12-10-2018, 11:13
Putina scoala nu ti-ar strica, idiotule .
Antonia.11-10-2018, 21:38
Numai un pic am dispărut si va faceți de cap ,păpușilor gonflabile a propagandei anti BOC.
Bai guristilor, vedetelor, sclavilor corupți si muieri plângăcioase iar aveti treaba cu primarul si clujenii ce l-au votat si locuiesc in acest minunat oras ?
Va spun din nou ca tot BOC e tatăl vostru, nu găsiți altul mai bun oricât ati cauta si oricâți ati crapa sau capia, va rog nu mai grohăiti , lăsați mugetul si datul din copite ca nu e considerat manifestare de inteligenta.Veniti cu contraargumente,nu uitați esența ,nu insultați ca sa nu va spurce careva.Mai multa decenta daca se poate, ati învățat sa comentați cat de cat scriind corect, dar tot n-ati uitat de BOC, coșmarul noptilor voastre, adormiți cu el in gând si va treziți tot cu dansa-n gura?
veterinar12-10-2018, 5:44
Am crezut ca s-au eutanasiat porcinele infectate cu virusul porcin, in ce cotet te-ai ascuns scrofa bolnava? In subsolul Motilor?
@veterinar12-10-2018, 6:34
Ha ha!

scrofa=mata

Ma mir porcule ca ai scăpat !!!
adi12-10-2018, 9:52
@antonia

Ce greutate crezi tu ca mai are un om care a girat pentru Elena Udrea? Ce credibilitate prezinta si pentru cine?Nu cred ca e un cosmar pentru cineva sau poate este propriul cosmar.
Antonia.13-10-2018, 8:39
UDREA își primește pedeapsa așa cum se cuvine.N-ai avut niciodată in jurul tău pe cineva care te-a dezamăgit...???Gandeste-te bine și vezi ca nu-i atât de negru dracul. Sunt doua entități diferite, câți divorțează după 30 ani ?
Eu11-10-2018, 21:33
Nu va agitati prea tare ca asta e ca daramarea garajelor promosa de Boc acum cariva ani, ca tunelul pe sub Feleac promis de Funar, ca trenul de mare viteza in Moldova promis de Ponta, ca milionul de porci vanduti Chinei promis de Ponta, etc etc etc... puneti botul iar si iar fraierilor !
Drogatii din primarie11-10-2018, 19:58
Iti rupi massina in toate gurile de canal, iar asta viseaza la aliante si trenuri de mare viteza. Chiar si pe strazile nou asfaltate acum o saptamana, e plin de denivelari si canale care nu sunt la nivel. E plin de strazi neasfaltate si noroioase in Cluj-Napoca. Astia din primarie ne arata cat sunt de rupti de realitate cand vorbesc pe la radio sau prin comunicate despre trenuri de mare viteza si autostrazi. Cred ca se drogheaza non-stop in primarie, altfel nu-mi explic de ce abereaza in loc sa mearga pe strada sa vada adevarata realitate. Astia ne conduc, drogatii din primarie.
Vio11-10-2018, 19:53
In 26 iunie Horia Nasra a prezentat cele 65 de promisiuni neindeplinite ale lui Boc. Macar odata a fost buna la ceva si munca psdistilor caci nu credeam ca s-au adunat atat de multe, iar pe unele le uitasem. Cititi, minunati-va, iar apoi dati credit acestei stiri daca mai vreti.
Manastur11-10-2018, 18:03
Doar sa ramana BOC primarul nostru ca altfel nu ne porcarim.
Murpfy11-10-2018, 16:56
Florestiul intra și el ?
Ca sa știm !!!
Gigea11-10-2018, 16:59
Cu imobile cu tot?
Moc an11-10-2018, 16:24
Ioiii, foioioioioioii, ultraaa, hipeerrr, supeerrr, cooollll, Untold permanneeent, Booocccc Imparatul Transilvanieiiiii, Cluuujjjj Capitaallaaaaaa, ceee faaaiiinnn iiii laaa Cluuuuujjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malvina11-10-2018, 16:10
Clujenii e hoti! Decat aliati cu Muc cel mic de Cluj mai bine cu v.orban(ungurii au facut ceva la ei) ai nostri numai au furat de 30 de ani. Pretari din vest uniti-va!
Malvina11-10-2018, 16:17
Proletari din vest uniti-va!
Eu11-10-2018, 21:29
Ungaria dupa cele mai recente statistici e mai corupta decat Romania iar salariile sunt cu doar 15% mai mari decat in Romania cu toate ca ei sunt vecini cu tari mult mai bogate ca Austria.. Rata crimelor e de 2 ori mai mare in Ungaria decat in Romania.. crestere economica pe jumatate fata de cat are Romania... datoriile Ungariei sunt de 75% din pib, ale Romaniei de doar 35% din pib.. Ungaria cam sta pe loc pe cand Romania se dezvolta rapid..
Corect!11-10-2018, 22:56
Si eu ma urinez acolo cand sunt in trecere.....
poov11-10-2018, 16:06
Campia Turzii din cate vad e un fel de WC unde fac pipi restul.
Agentul Haosului11-10-2018, 15:54
Propun sa intre si Satu Mare in acesta "regiune". Nu de alta, doar pentru prelungirea monoraiului pe Somes spre incolo, via Dej.
Utc Rachitele11-10-2018, 15:16
Este deviata si prin Rachitele , cica in Rachitele se face si un mare Port pentru cei ce vor sa mearga pe Somes de la Cluj la Timisoara via Rachitele.
Ştefan11-10-2018, 14:39
"Ziaristule", tu atât ai înţeles din demersul primarilor celor patru municipii!? Eu am înţeles că dezvoltarea ţării trebuie făcută de "jos în sus", adică de la primari, conslilii locale, judeţene şi nu de "sus în jos", adică de la guvern spre teritoriu. Avem o clasă politică prea trădătoare de ţară şi corupră care să gândească pe termen lung, în mod altruist.
poov11-10-2018, 12:43
Chiar ma bucur ca imi faceti ziua mai buna, rasul cica e bun pentru sanatate.

Draga Emil Boc, nu stiu pe cine mai prostesti cu astea, am observat ca ai inceput campania electorala dar nu stiu daca mai pune lumea botul la vrajeli dinastea cand ei saracii stau prin masini cu orele, n-au loc de parcari si merg pe strazi denivelate.

Nu mai bine rezolvam astea intai si dupa ne apucam de proiecte gigant ca pe vremea lui Ceausescu?
Ady11-10-2018, 12:28
Foarte benefică ar fi independența din punct de vedere fiscal și investițional față de ceilalți ! Sunt convins că viteza de dezvoltare ar crește foarte mult cu condiția rămânerii pe plan local a impozitelor achitate !!!
moasa11-10-2018, 12:43
"foarte benefica" ar fi fost avortarea ta
haha11-10-2018, 13:22
@moasa: Esti "de pa bucuresti"?
cucu11-10-2018, 11:50
suna frumos din pacate cunosc situatia din 3 orase din grupul asta de 4, nu va faceti sperante, oradea e probabil singurul care va avansa, clujul este dezastru ca infrastructura si servicii, urbanismul este ca in new delhi, boc e ocupat cu proiectele imobiliare a lu nasu tise
da11-10-2018, 14:38
corect!
Pupu11-10-2018, 16:11
Pardon sa avem, domnul Primar Emil Boc are si alte proiecte marete, va implementa trenul pe perna magnetica ca la Silicon Valey, iar peroanele statiilor vor coincide cu porturile pline de Feribothuri cu legatura la marile porturi ale lumii. Teleportarea este subiectul arzator, dar pana la alegerile din 2024 va fi realizat si mizilicul asta. Se vor ruga Parisul, Berna, Londra si Hamburg sa se infrateasca cu noi, sa intre si ei in patrulaterul de diamant.
Ai dreptate11-10-2018, 19:44
Singurul primar care a facut infrastructura serioasa este cel al Oradiei. Astilalti ... Poeti, politicieni si mai ales politicianisti. Numai de promisiuni sunt buni. Cu sau fara patrulaterul asta, numai Bolojan va performa deoarece a aratat ca stie si poate. Ceilalti ... Vor ramane cu povestile asa cum pana acum au ramas cu promisiunile.
Gigi11-10-2018, 11:49
Alo, municipalitatea, jurnalisti, n-ati terminat inca de tras pe nas? A inceput de ore bune programul de lucru, lasati prostiile.
Giuca11-10-2018, 12:04
GIGI se pare ca esti utilizator de beamveu!
advetro11-10-2018, 13:11
Inca nu au ajuns la birou din cauza traficului
dancp11-10-2018, 17:43
cin va crede
astept conducere gay
handicapati si din 2 in 2 zile untold cu droguri
boc nu va fi imparat va fi conducator neprihanit al zonei

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1742 vizualizări
22-10-2018, 22:06
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prins când semna prezent în Parlament, deși nu a fost la ședință - VIDEO» Vezi tot
1252 vizualizări
22-10-2018, 20:34
Firma Diferit acuzată de ”șantaj” în cazul Centurii Florești - FOTO» Vezi tot
259 vizualizări
23-10-2018, 17:01
Mesajul dur al lui Juncker pentru Guvernul României. Ce transmite șeful Comisiei Europene» Vezi tot
191 vizualizări
26-9-2017, 11:51
Metrou la Cluj! Boc: ”Mulți spun că sunt gogoși sau povești. În 10 - 15 ani am putea avea o linie”» Vezi tot
173 vizualizări
31-7-2018, 15:00
Emil Boc: Un metrou pe ruta Aeroport-Cluj-Floreşti, va rezolva problema traficului aglomerat» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?