Vestul țării vrea AUTONOMIE? Alianța Vestului, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, ”deviată” și pe la Câmpia Turzii

 

Administrația publică din vestul României este în trepidații după ce marile primării din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara vor să formeze o regiune cu aproape 2 milioane de locuitori, pentru a atrage singure fonduri europene.

 

Acesta poate fi primul pas serios făcut pentru o autonomie financiară, față de fondurile de la București, pentru marile proiecte, care de fapt nici nu există.

 

Primăria din Câmpia Turzii a înțeles potenșialul și vrea să se ”alieze” acestui demers. ”În conformitate cu spusele primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Patrulaterala Vestului își propune să obțină finanțări pentru proiectele gândite, direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

 

Ca urmare a acestui demers unic în istoria României, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, oraș emergent, care în doar doi ani a solicitat finanțări în valoare de peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene, și-a propus aderarea la Patrulaterala Vestului.

 

Astfel, primarul municipiului, Dorin Nicolae Lojigan, a formulat adrese către primarii celor patru municipii constituente, prin intermediul cărora și-a manifestat intenția ca Patrulaterala Vestului să fie extinsă către Câmpia Turzii.

 

Municipiul nostru dispune de o serie de avantaje unice, în contextul dezvoltării economico-administrative, în regiunea de Vest a Transilvaniei, fiind atât un nod rutier, cât și unul feroviar.

 

De asemenea, tradiția forței de muncă din Câmpia Turzii, face din orașul nostru un partener viabil, pe proiecte de dezvoltare a infrastructurii, indiferent de natura acesteia”, se arată într-un comunicat al Primăriei Câmpia Turzii.

 

Până acum, investitorii importanți care și-au stabilit puncte de lucru în Câmpia Turzii (Cikautxo, Berg Banat, La Loraine, Henkel, Heko Schrauben, Macromex sau GreenWee), iar sute de locuitori lucrează în parcurile industriale clujene (Bosch, Emerson, Fujikura, DeLonghi etc).

 

Dacă solicitarea Municipiului Câmpia Turzii va fi acceptată de către omologii din Cluj Napoca, Timișoara, Arad și Oradea, primarul din Câmpia Turzii speră că orașul pe care îl conduce va primi acces la proiecte de infrastructură mare, căi ferate, drumuri rapide, dar și alte proiecte de dezvoltare, care-i va conferi capacitatea unei dezvoltări rapide, peste trendul orașelor de talia municipiului nostru.

 

Am văzut în Patrulaterala Vestului un demers inovativ, din punct de vedere administrativ, dar și oportunitate pentru municipiul nostru de a se dezvolta rapid, grație colaborării cu omologii noștri. Prin prisma apropierii geografice, administrative și politice de capitala județului, am putea contribui la dezvoltarea acestui proiect de cooperare inter-regională. Sunt foarte încrezător în răspunsul omologilor mei și aștept cu nerăbdare momentul în care le vom putea transmite cetățenilor noștri că municipiul lor gândește, accesează și implementează proiecte comune cu Oradea, Arad, Timișoara și Cluj Napoca. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că municipiile Arad și Câmpia Turzii au mai colaborat la proiectul cu finanțare Vest-Nord-Vest, ceea ce ne conferă perspective optimiste pentru viitorul apropiat”, a precizat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Comentarii Facebook