Veste mare pentru Horea Uioreanu. Decizia s-a luat ACUM. Uioreanu s-a OPUS ELIBERĂRII

 

Judecătorii de la Tribunalul Cluj i-au dat o veste mare lui Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, judecat pentru fapte de corupție.

 

Tribunalul Cluj a decis luni că Horea Uioreanu poate fi eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar și își poate vedea de activitățile lui zilnice fără opreliști.

 

Uioreanu a fost arestat în 29 mai 2014, după ce procurorii DNA au adunat probe că ținea un caiet cu toate spăgile, pe care le lua de la diverși oameni de afaceri. Procurorii au afirmat că banii erau folosiți în interes personal, dar martorul cheie al procurorilor, Răzvan Pop, cel care ținea evidența șpăgilor, a spus că banii aveau ca scop finanțarea campaniilor electorale.

 

Procesul este pe rol, dar între timp judecătorii au decis eliberarea din arest la domiciliu a lui Horea Uioreau, Ioan Bene și Vasile Pogăcean. 

 

Măsura va fi pusă în aplicare după ce se va judeca recursul intentat de procurorii DNA, care s-au opus eliberării. 

 

Înfățișarea de azi de la Tribunalul Cluj a fost cu ușile închise. Surse judiciare prezente în sala de judecată precizează că Horea Uioreanu s-a opus măsuri de eliberare din arestul la domiciliu, făcând front comun cu procurorii DNA. 

 

Judecătorul s-a arătat șocat de opoziția fostului lider al PNL Cluj, dar gestul este explicabil pentru că arestul la domiciliu se scade dintr-o eventuală viitoare condamnare.

 

Foto: Gazeta de Cluj

Comentarii Facebook