USL Cluj îl aduce aminte lui Emil Boc de realizările sale în calitate de premier (P)

 

USL Cluj a întocmit o listă cu 15 jafuri care au dus la distrugerea economiei țării din timpul mandatului guvernării Boc - Ungureanu.

 

1. Jaful de la Hidroelectrica, creat de „băieții deștepți”. Au fost stopate contractele cu intermediarii din energie, prin care s-au pierdut peste 1 miliard de euro. 

2. Jaful de la Oltchim, generat de echipa Roibu-Videanu-Boureanu. Combinatul a fost adus în pragul distrugerii de fosta conducere, care a fost protejată de PDL, în schimbul alimentării clientelei politice cu fondurile Oltchim. 

3. Jaf la Fondurile europene - POSDRU. Au existat deja acțiuni ale procurorilor, împotriva celor care au patronat jaful de la POSDRU, cum este cazul ministrului Botiș. Treptat, sunt scoase la iveală toate neregulile. 

4. Jaf la ANRMAP-ul condus de Cristina Trailă - Corpul de Control al primului-ministru a depus plângeri penale împotriva fostei conduceri ANRMAP, pentru modul în care aceasta a acoperit neregulile din contractele de achiziții publice făcute de primari pedeliști sau pentru că nu a reacționat la solicitările instituțiilor europene. 

5. Jaf în zona culturală - Institutul Cultural Român, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și TVR - E o zonă paradoxală pentru că multe din fraude sunt meschine și ridicole. Dar ele arată cât de mic este prețul corupției pentru cei care se prezintă drept cei mai mari luptători împotriva corupției.  

6. Jaf la Poștă Română - Guvernul a sesizat DNA. Neregulile au fost identificate de către inspectorii Corpului de Control al premierului, care au calculat pentru intervalul 2009-2011 o pierdere totală de peste 485 milioane lei la nivelul companiei Poșta Română

7. Jaf la Ministerul Educației - s-au pregătit hârtii pentru a cere anchetarea jafului de la acest minister, condus mult timp de Daniel Funeriu. S-au furat peste 50 de milioane de lei sub pretextul organizării clasei pregătitoare. 

8. Jaf la ANAF și Sorin Blejnar - Sorin Blejnar este deja anchetat pentru faptul că a protejat ”Mafia benzinei” din funcția de șef al ANAF. Plângerile sunt legate și de problemele din vămi. Rețeaua reginei trebuie deconspirată total.

9. Jaf la Casă Națională a Asigurărilor de Sănătate și Lucian Duță - Din cauza organizării haotice de la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, instituția nu a încasat contribuții din taxa clawback în valoare de aproape 190 de milioane de lei.

10. Jaf la Agricultură - guvernarea PDL a lăsat o gaură de 375 de mil. de lei la Agenția Domeniilor Statului. Acești bani trebuiau încasați, dar ADS nu a făcut acest lucru. 

11.Jaf la Ministerul Economiei: cheltuieli ilegale de milioane de RON - Sporuri vătămătoare, lucrări subcontractate, benzină, telefoane și servicii plătite aiurea. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate de un control al Curții de Conturi la Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine (CRPCIS). 

12. Jaf la Compania Națională a Huilei - Ce s-a găsit în urma auditului Ministerului Economiei: o gaură de milioane, rezultată din faptul că huila era vândută sub prețul de cost al exploatării miniere; oamenii PDL sifonau bani pentru spălarea utilajelor care, în realitate, nu erau curățate; aceiași oameni alegeau rute mai lungi pentru transportul angajaților, astfel încât au rezultat plăți ilegale, pentru combustibil folosit, cel mai probabil, în scop personal.

13.  Jaf la Planul Național de Dezvoltare a Infrastructurii - de aici a pornit cazul Alin Trășculescu. În dosarul acestuia s-a descoperit că fostul ministrul al Dezvoltării promitea primarilor PDL că vor primi toți banii din PNDI - peste 4 miliarde de euro. 

14. Jaf la Departamentul Românilor de Pretutindeni - Corpul de Control al primului-ministru a descoperit deconturi nelegale de milioane de RON în  ultimii ani de activitate ai DRP.

15. Jaf la CNADNR -  Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, deținută de omul de afaceri Nelu Iordache, arestat pentru fraude cu fonduri europene.

Comentarii Facebook