rosal_feb.jpg
Image 1 of 3

Politic/Administrativ

Un tanar de 28 de ani, fara experienta in domeniul energetic, a ajuns director general al Electrica Transilvania Nord

   

El Hayes Arthur Roland are 28 de ani si a fost numit in data de 10 august in functia de director general al furnizorului de energie electrica de stat Electrica Furnizare Transilvania Nord.

 

Potrivit CV -ului sau, El Hayes Arthur Roland a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj in anul 2005. Pana acum a avut mai multe locuri de munca, printre care ospatar, receptioner, referent marketing, sef serviciu Primaria Cluj-Napoca si director comercial.  Dupa nici un an ca director comercial la Electrica Nord, acum a ajuns director general al companiei.

 

CV-ul lui El Hayes Arhtur Roland arata astfel pana la numirea in functia de director general:


INFORMATII PERSONALE
Nume: EL HAYES ARTHUR ROLAND
Nationalitatea: romana
Data nasterii 08 decembrie 1982


EXPERIENTA IN MUNCA:

- 1 octombrie 2009-prezent (NR pana in 10 august) Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISE)
Transilvania Nord Director comercial
- 10 ianuarie 2007 " 30 septembrie 2009 Primaria Cluj-Napoca, Serviciul Executare Silita Creante
Buget Local, Piata Unirii nr. 1 Sef serviciu
- 12 iulie 2006 - 10 ianuarie 2007 Primaria Cluj-Napoca, Serviciul Impuneri, Control Persoane
Juridice , Piata Unirii nr. 1 Inspector de specialitate
- 15 mai 2006 - 12 iulie 2006 SC FMP ROM SRL Referent markeing
- 1 martie 2006 - 15 mai 2006 SC NIDARAS SRL Director comercial
- 15 octombrie 2004 - 1 martie 2006 SC RIMINI IMPEX SRL Receptioner
- iulie 2002 - februarie 2003 SC MULTIROL PRODCOM IMPEX SRL Ospatar si receptioner


EDUCATIE SI FORMARE


- 2008 - 2009 Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii,
Masterat in Administratie Publica Diploma de masterat
- 2008 Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Stiinte Adminisrative si ale Comunicarii, Curs
post-universitar Politia Comunitara Diploma de absolvire curs post-universitar
- 2001 - 2005 Universitatea Babes Bolyai, Fcultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor,
Sectia Marketing Diploma de licenta
CURSURI, TRAININGURI, DIPLOME
- 2008 aprilie si iulie - Curs INA - EXECUTARE SILITA CREANTE BUGET LOCAL
- 2006 octombrie - Curs INA - FONDURI STRUCTURALE IN ROMANIA
- 2005 - Curs de perfectionare in domeniul hotelier, postul "Receptioner"
- Centrul "LINGUA" - Cluj - 2005 - Atestat de cunoastere a limbii engleze, nivel "Business"


ABILITATI SI COMPETEN?E PERSONALE

- Capacitate de analiza si sinteza
- Capacitate de planificare si organizare
- Flexibilitate si adaptabilitate
- Capacitate de comunicare si negociere
- Atentie concentrata si sustinuta

LIMBI STRAINE CUNOSCUTE maghiara, engleza, germana


ABILITATI SI COMPETENTE ORGANIZATIONALE Coordonarea eficienta a unei echipe
ABILITĂTI SI COMPETENTE TEHNICE operare PC ( Word, Excel, Powerpoint) programe
design (Photoshop)
ALTE ABILITATI SI COMPETENTE Februarie-iunie 2004-voluntar Biroul de Consiliere pentru
Cetateni, Cluj-Napoca

 

Potrivit financiarul.ro ascensiunea la numai 28 de ani a lui  El Hayes Arthur Roland "s-a datorat calitatii de membru al PDL si protejat al deputa­tului milionar de Cluj Daniel Buda. Credincios partidului, El Hayes a fost impins in postura de consilier local, pozitie unde nu a excelat cu nimic".

 

De altfel, ziarul sustine ca numirile pe criterii politice sunt o moda la Cluj.

 

"Astfel, un tanar absolvent de Stiinte Politice, Rares Rusu, a fost numit sef la Trans­electrica Cluj. In CV-ul sau nu apare nicio referinta legata de sectorul ener­giei, ci doar experiente politice in Consiliul Judetean unde a fost membru al Comisiei pentru relatia cu autoritatile si comunitatile locale. Atuul lui a fost acelasi Daniel Buda".

 

Exemplele nu se opresc aici. "Tot la Cluj, un inginer constructor, Horatiu Catarig, finul lui Alin Tise, presedintele Consi­liului Judetean Cluj, si la randul sau fin al lui Emil Boc, a primit nesperata sansa sa conduca Sucursala Hidroelectrica Cluj pentru ca sefia Inspectoratului Jude­tean in Constructii nu i se potrivea prega­tirii sale profesionale. De aseme­nea, PDL si-a asumat numirea Mihaelei Rodica Suciu in functia de presedinte a CA Electrica Distributie Transilvania Nord", subliniaza Financiarul.

26-8-2010, 13:40
35 vizualizări
20 comentarii
alin15-9-2010, 9:12
Comentariile voastre sunt deplasate intru-totul. Decand pentru ocuparea functiei de manager la electrica ai nevoie de cunostiinte in domeniu? Eventual daca ar fi inginer i sar cere cunostiinte in domeniu. Nu intelegeti ca omul face marketing si gestioneaza electrica or pentru asta nu iti trebuie o experienta in domeniul energetic ci cel mult un dictionar sa te descurci cu termenii. Asta e problema in Romania ca oamenii gandesc ca voi. Daca e sa punem un director de spital sa fie medic, daca director la electrica sa fie inginer. Pana cand o sa invete oare oamenii ca functia de
Director presupune coordonare, management ceea ce nici un inginer sau medic nu ar sti sa faca asta. Mie mi se pare un om competent pentru ca are o facultate in domeniu, un master. Inginerii sunt pentru ceea ce ii cereti saracului om iar el e ca sa conduca acei ingineri.
Andrei2-9-2010, 16:31
Fah pai tu esti handicapata? Nu-i problema ca i tanar, da cum sa pui manager electrica pe unu ce n are experienta in domeniu? Doamne Maica Domnului... Romania tara tuturor posibilitatilor. Emigrati pana mai puteti.
P.S. S a facut concurs pt ocuparea postului?
paunel buda1-9-2010, 12:15
Desteptii care lauda tineretea si "competenta" stimabilului ar fi bine sa studieze putin CV-ul publicat chiar de el. Vor constata ca pentru vreo 10 luni a ocupat functia de director comercial la aceeasi companie. Adica, teoretic s-a ocupat cu vanzarea watilor, a kilowatilor si a megawatilor. Cat de "competent" trebuie sa fii ca timp de 10 luni sa nu poti sa inveti ce sunt aia megawati. Sigur, oamenii normali invata lucru' asta in liceu. Probabil ca dl. Hayes nu a prea dat pe acolo cum nu a dat nici pe la Transilvania Nord.
Elvira29-8-2010, 22:44
Felicitari tanarului, bravo lui.Bine+ar fi daca am avea mai multi tineri seriosi si talentati ca el.
Un copil care n-a stat nici in baruri , nici in discoteci sa-si piarda timpul, a-nvatat, a muncit , si si-a vazut de treaba .
Ar trebui sa ne obisnuim cu ideea ca sant si tineri cu adevarat exceptionali si foarte capabili, si-ncet incepe sa se promoveze si la noi ideea ca se merge pe competenta , si sant convinsa ca-i foarte responsabil.
Felicitari si bravo lui, un exemplu demn de urmat
feri27-8-2010, 17:40
Problema nu e varsta, ci lipsa de experienta si mai ales de cunostinte in domeniul energetic
De obicei la posturi de top management exista cerinte de gen "minim 5 ani experienta manageriala". Oare cum o fi fost admis la concurs acest tanar care nu indeplinea conditiile minimale ?

Pentru cei care sustin ca oricine nu e chiar handicapat poate fi mare manager : DE ACEEA VA MERGE ASA CUM VA MERGE, PENTRU CA SUNT PUSI IN POSTURI CHEIE NISTE NEPRICEPUTI
bms27-8-2010, 17:08
pot sa bag mana-n foc ca are mai multa experinta decat toti frustrati care comenteaza p-aici...defapt voi aveti experienta numai in a critica, cel mai simplu lucru din lume de altfel!!! ma bucur ca si tinerii sunt promovati in tara asta...din pacate la romani e povestea "capra vecinului", iar o parte din tineretul nu apreciaza cand un tanar ajunge intr-o functie inalta!
HiroMatsu27-8-2010, 12:16
PORTOCALIU.
Directorul general Electrica Transilvania Nord: Câţi waţi are 1 MW? Să întreb la Bucureşti. articol in adevarul.
PEDELEI BORATI.
Norocel romanu27-8-2010, 11:20
Problema firmei nu e ca are 28 de ani. Ci lipsa lui de experienta. Dar sunt atatea cazuri de oamnei care au nu 28 ci 50 de ani si nu au experienta incat unul in plus e acelasi lucru.
Problema lui (dar asta e o problema generala) e ca nu si-a vazut lungul nasului, sa stie sa zica nu, si ca, in cativa ani, cand vantul va bate din alta directie va incepe sa dea cu subsemnatul la DNA pentru contractele care le semneaza acum. Fiindca cei ce-l conduc sunt versati si perversi. Ca asa sunt majoritatea politicienilor romani. Romania NU are ameni de politici de anvergura.
Problema noastra, a celor care mai stam inca in Romania e ca acesti oameni alcatuiesc o plasa in culori rosii, portocalii, galbene, piros-feher-zold, in care stam toti inchisi si respiram prin ochiuriule ei ca niste pesti cretini care refuzam sa iesim in alte ape. Iar plasa nu se va rupe curand.
Asta e.
Macar sa se bucure de banii care ii ia inainte de a intra in audieri.
Bafta Romania
dodo27-8-2010, 9:14
dar de unde stii tu, dorine draga, pe banii cui a facut facultatea si specializarile?!? poate ca o fi primit vreo mostenire de la matusa tamara cand era consilier... asta e, traim bine in tara unde totul e posibil... e greu sa ajungi si portar la stat, darmite director, trebuie multa munca la slugarit, asa ca ai dreptate - bravo lui...
Adrian27-8-2010, 8:55
No bun! Si ce putem face??? Sa comentam aici si ...? Ce schimbam? Subliniem acelasi lucru ce se stie deja. L-ati votat pe Basescu! Ati votat PDL-ul! Sanatate!
Paul27-8-2010, 8:28
Oare cei care incearca sa denigreze informatia de aici din ce partid sunt? Au sange portocaliu? @Dorin si @Ioana ati incercat sa va angajati la stat vreodata? Pai pilele ti le cere portarul la intrare, ce sa mai vorbim ca sa ajungi director :))
Florin26-8-2010, 22:41
Romanii au o vorba: Omul potrivit la locul potrivit!
Si inca una: Fiecare lucru - la timpul lui!
Ma intreb de unde provine acest nume bizar al unui roman? O fi o porecla combinata de pe vremea cand era ospatar, data de diversi clienti - incepand cu cei arabi si termanand cu soldatii americani din trupele NATO in vizita la Cluj?
Dorin26-8-2010, 21:27
Cred ca cel mai este sa ne uitam la persoane care s-au ridicat de jos si nu au ajuns acolo ca tata e director sau late cazul ca la actuala opozitie cand era la putere. De la ospatar in facultate bravo lui, ca nu a stat acasa pe bani lui tata si alui mama, a muncit si uite ca se poate nu ca voi trantori care scrieti aberatii de ciuda ca nu sunteti in stare sa va doriti mai mult, rusine voua mai meditatii la conditia voastra si apoi sa va uitati in curtea vecinului. Sper sa aud si dintre comentatori ca ajung pe o pozitie de decizie si au dorinta de a muncii. mai meditatii stimatii comentatori. apropo pt cei de la presa...cat a costat sa apara articolul in ziar, sunteti tari imi place de voi stii ce e banul, aruncatii numai cu noroi asa ati invatat in facultate. BRAVO
Ioana26-8-2010, 20:57
Presa este mai rea decat politica in tara asta. Nu exista ziaristi care sa aduca puncte de vedere competente si nu exista ziaristi care sa se informeze inainte sa scrie un articol. Scriu cateva cuvinte aiurea si apoi voila iese un articol. Sincer mi se pare ca tot ce scrie in articol si la comentarii sunt pure speculatii neverificate pentru ca sa fim seriosi de unde sa stim noi ce competente au oamenii astia, ce note au avut la facultate sau daca stiu cat fac 2+2.
calin26-8-2010, 18:28
Dupa ce a fost pus acest fost functionar de primarie director general la o societate de importanta nationala au plecat mai toti subalternii care mai faceau treaba in conducerea Electrica la firme private, pentru ca nu suportau sa primeasca ordine de la un novice
Cristi26-8-2010, 17:42
Si va mai intrebati de ce pleaca tinerii din tara. In Romanian daca nu esti un jegos care sa te umilesti si sa pupi in c** pe toti bosorogii care la ranul lor au pupat pe altii, nu ajungi nimik. Poti sa ai 3 facultati si 2 mastere ca nu te ajuta. Vine unu care a terminat ISEul cu chiu cu vai, plus ca a platit jumatate din examene ca sa poata promova, si ajunge director la Electrica. Habar nu are cat e 2+2 da i director :)))) Si directoru asta mai aduce vreo 3 directorasi pe langa el, la fel de analfabeti si vreo 3 pitzipoance (gen Udrea) si asta o sa fie conducerea. Pe urma o sa ne intrebam de ce platim cea mai scupa energie electrica din Europa. Heahahahah suntem ridicoli!
paula26-8-2010, 17:22
RUSINE PDL-ULUI.

Isi bat joc de noi si de banii nostri.
Luci26-8-2010, 15:46
@adi.giurgiu - Cred ca habar nu ai ce jurnalisti scriu pe acest site, cu siguranta tu ar trebui sa fi mai atent la ce afirmatii faci
marius vasile26-8-2010, 15:29
Sigur, tu ai dreptate. E economist si poate fi economist in orice domeniu. Dar incearca tu sa devii director general la Electrica sa vezi daca reusesti. Eu am incercat sa fiu sef serviciu, dar nu s-a putut desi lucrez de ani buni acolo si mai sunt, pe langa inginer si economist. Cu doua facultati si un masterat, nu am reusit. Mi s-a spus ca nu sunt de partea cui trebuie!
adi.giurgiu26-8-2010, 15:14
Bine ma, da e economist. cel putin teoretic, economistii pot fi directori in orice domeniu. Ati pus botul la un articol facut de cei de la trustul lui Voiculescu. Ar trebui sa fiti mai atenti.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

371 vizualizări
22-6-2018, 12:52
Cum şi-a motivat Dragnea demisia: ”Pentru mine, demnitatea e mai importantă decât orice funcţie”» Vezi tot
223 vizualizări
22-6-2018, 0:02
Firma SC DIFERIT refuză să lucreze la centura Floreștiului» Vezi tot
207 vizualizări
22-6-2018, 10:55
Mesajul Gabrielei Firea, după condamnarea lui Dragnea. L-a citat și pe Martin Luther King Jr.» Vezi tot
84 vizualizări
22-6-2018, 13:13
PSD nu RENUNȚĂ! A fost convocat Comitetul Executiv pentru Liviu Dragnea» Vezi tot
84 vizualizări
21-6-2018, 18:32
Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz. Fosta sa soţie, Bombonica Prodana, scapă de proces» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?