Un parlamentar USR propune o modificare a Legii adunărilor publice, după scandalul de la manifestația anti-gay, de la Cluj


Deputatul USR Adrian Dohotaru a anunțat, luni după-amiază, în cadrul unei conferinșe de presă, că are de gând să propună o modificare a Legii adunărilor publice, drept urmare a scandalului în care actrița Oana Mardare a fost bruscată de jandarmi în timpul mitingului Noii Drepte, PRM şi PRU de sâmbătă, de la Cluj-Napoca.

De asemenea, acesta a precizat că Emil Boc ar trebui să își ceară scuze penru modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei Cluj-Napoca privind marşul ”Cluj Prinde” şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU.

"Văzând ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU voi propune modificarea Legii adunărilor publice, care să stipuleze protocoale mai clare de intervenţie a Jandarmeriei, care să prevadă un negociator, astfel încât să nu se ajungă la bruscări. Acest lucru se poate face fie prin norme metodologice, fie prin amendamente legislative. Voi depune şi o sezizare a ministrului de Interne, Carmen Dan, voi cere o anchetă despre comportamentul Jandarmeriei şi voi depune şi o sesizare către Prefectura Cluj. Cred că primarul Emil Boc trebuie să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei Cluj-Napoca privind marşul şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, membrii comunităţii LGBT fiind trimişi la periferie, iar extremiştii au primit aprobare în centru", a spus Dohotaru, potrvit Mediafax.

De asemenea, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat, la rândul său, în cadrul aceleiași conferinţe de presă, că incidentul din Piaţa Avram Iancu a fost gestionat "prost" de către Jandarmerie.

"Poate şi actriţa Oana Mardare a făcut o greşeală, pentru că nu poţi avea un dialog raţional cu astfel de extremişti, dar Jandarmeria putea acţiona astfel, putea face un zid în jurul ei, să o apere de eventualele pericole. Mi se pare disproporţionată intervenţia Jandarmeriei", a spus Csoma.

Actrița Oana Mardarea fost bruscată, sâmbătă, de jandarmi în timp ce se afla în Piaţa Avram Iancu şi a întrerupt discursul organizatorilor mitingului organizat de Noua Dreaptă, PRM şi PRU despre familia tradiţională.


Comentarii Facebook