Un oficial guvernamental ungar acuză că România desfăşoară ”activităţi antiungare”

 

Conducerea României ar derula ”activităţi antiungare” de destabilizare a bisericilor maghiare din Transilvania.

 

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că România a întreprins ”activităţi antiungare explicite”, sub pretextul ”transparenţei şi justiţiei”. Declarația a fost făcută în faţa membrilor Comisiei pentru Siguranţă Naţională din Parlamentul Ungariei, potrivit MTI.

 

Oficialul a precizat că se încearcă destabilizarea financiară a bisericilor maghiare din România, prin încălcarea libertăţii religioase. ”În momentul de faţă, nu putem stabili dacă aceste acţiuni sunt legate de cooperarea strânsă dintre conducerea României şi Statele Unite”, a spus Lazar.

 

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban susține că este un complot ”intenţionat şi conştient” de a bloca proiectele de conectare a reţelelor de gaze din România şi Croaţia cu cele din Ungaria.

 

Tentativele partidelor şi forţelor politice din Croaţia de a discredita elitele de afaceri din Ungaria sunt fără precedent”, a precizat Lazar..

 

El a spus că s-au făcut demersuri și la Bruxelles, venite din partea unor grupuri de interese economice afectate de măsuri ale Ungariei, pentru sancționarea Guvernului de la Budapesta.

 

Europarlamentarul socialist Tibor Szanyi a spus că aceste declarații sunt ”obraznice şi arogante”. ”Declaraţiile unui membru al Guvernului care acuză ţările vecine, Statele Unite şi grupuri economice au un impact foarte mare”, a adăugat Zsanyi. ”Acuzaţiile la adresa Comisiei Europene privind lansarea procedurilor împotriva Ungariei provin din intenţii întunecate”, a încheiat eurodeputatul socialist ungar.

Comentarii Facebook