Miercuri 24 Aprilie

Un miliard de euro investiți în AUTOSTRĂZI la Cluj, până în 2016. Banii sunt ALOCAȚI!

 

Trei autostrăzi vor fi operabile în județul Cluj până în iunie 2016, investiția fiind de un miliard de euro.

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat că prima autostradă pe care se va lucra va fi cea de la Sebeș la Turda. 

 

Pe aceste fonduri europene sunt două proiecte foarte importante pe transport. Este vorba despre tronsonul Sebeș - Turda, de 72 de kilometri, cu o investiție de 550 de milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene. Este un proiect început de Guvernul Ponta, discutat de noi, cei din Cluj, și cei din Alba, care trebuie să fie pus pe hârtie și făcută lucrarea. Suntem în faza în care pentru tronsonul 3 și 4, de la Turda spre Sebeș, se va da ordin de începere a lucrărilor”, a precizat Remus Lăpușan, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. (Vezi declarația video AICI, la minutul 13.48)

 

Sâmbătă, 10 mai, ministrul Transporturilor, Dan Șova, va fi la Turda și ar putea să dea ordinul de începere a lucrărilor. Întrebat despre acest lucru de moderatoarea emisiunii, Delia Cărbune, șeful PSD Cluj a spus că: ”Nu sunt eu ministrul Transporturilor să spun ce va face și dacă va da drumul la lucrări, dar vom vedea sâmbătă”.

 

Președintele PSD Cluj a mai vorbit și despre proiectul autostrăzii de la Câmpia Turzii la Târgu Mureș. ”De la Câmpia Turzii până la Ogra sunt 43 de km, iar de la Ogra la Târgu Mureș sunt încă 18 km de autostostradă care acum sunt în faza de documentare și va urma licitația. În acest an se va da drumul la licitație.

 

Acolo va fi o finanțare din fonduri europene, din exercițiul 2007 - 2013. Ce este cel mai important este că va fi un timp record în care trebuie finalizată licitația și lucrările pentru că noi putem să cheltuim numai până în 2016 banii din perioada 2007 - 2013 și atunci s-ar putea să fie un termen de un an în care să fie finalizată autostrada de la Câmpia Turzii la Târgu Mureș”, a mai spus Lăpușan.

 

Finanțarea ar fi de 450 de milioane de euro. ”Cele două proiecte înseamnă aproape un miliard de euro pentru infrastructura din județul nostru”, a mai spus liderul PSD Cluj. 

 

Al treilea proiect vizat este o porțiune de 8,7 km din Autostrada Transilvania. ”S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de la Gilău la Nădășel, pe cei 8,7 kilometri. Teoretic, în aprilie 2016, va trebui să circulăm pe autostradă”, a mai precizat Remus Lăpușan.

 

Proiectul de 8.7 kilometri ar urma să coste 60 de milioane de euro.

Comentarii Facebook