Un clujean a zburat alături de Sevil Shaideh și i-a spus: Cum vă simțiți sa faceți parte din guvernul care distruge Romania

 

Un clujean a relatat discuția pe care a avut-o cu vicepremierul Sevil Shaideh, alături de care a zburat spre București.

 

Am zburat in avion spre Bucuresti cu Sevil Shaideh (propunerea de prim ministru si actualul min. al dezvoltarii) in apropierea locului meu. La iesire m-am dus la ea si i-am spus ”Cum se simte sa fie parte din guvernul care distruge Romania si care ii determina pe tineri sa plece din tara” si mai multe altele. M-a intrebat ”Daca eu am plecat?” A fost cel mai tare gest de implicare civica pe care l-am facut. A fost surprinsa de faptul ca m-am dus la ea. M-am simtit puternic si asa ar trebui sa ne simtim cu totii. Ei sunt doar niste simpli oameni, ba chiar slabi si umili pentru ca se simt vinovati pentru ce fac. Impreuna suntem o forta.

 

PS: M-am intalnit si la bagaje cu ea si i-am mai spus cateva lucruri, printre care si faptul ca noi, cei corecti vom invinge”, a relatat Bogdan Romanică. 

 

Clujeanul a explicat, pentru republica.ro, mai multe detalii ale ”întâlnirii”:

 

Mergând spre ieșire, am trecut prin zona de ridicat bagaje. Sevil Shhaideh cu cei doi însoțitori era acolo, într-o parte mai retrasă. 

 

M-am adresat din nou doamnei ministru:

 

- Îmi pare rău că vă deranjez din nou, dar vreau să vă mai spun câteva lucruri. Să știți că noi suntem puternici și suntem hotărâți să schimbăm România și vom câștiga la final. Să știți că ne organizam și facem multe lucruri, iar oamenii cinstiți vor câștiga.

 

Îmi face semne cu mâna: 

 

- Gata, gata, bine, bine, am înțeles.

 

Unii vor spune că am hărțuit un om. Alții că am avut ocazia rară să întâlnesc un politician și să-i spun ce mă doare.

 

Eu am simțit că am fost față în față cu sistemul. Sistemul este un termen pe care nu-l personalizăm cu adevărat decât atunci când avem astfel de întâlniri neașteptate. 

 

Evident, nu am învins ”sistemul”. Evident, nu am facut-o pe Sevil Shhaideh să renunțe la Liviu Dragnea. Dar am descoperit câteva lucruri importante despre mine, care îmi dau încredere. Am putut să privesc în ochi un politician - unul dintre cei mai puternici din Guvernul României, care administrează bugete uriașe - și să-l trag la raspundere. Unul din cei mai importanți miniștri și-a plecat privirea.

 

Am mai descoperit că este important să le batem obrazul politicienilor și să le spunem direct, în față, „este greșit ce faceți și nu accept aceste lucruri”. Ei mizează mult pe conformismul nostru și pe teama de a ne exprima, iar asta le da tupeul de a face ce vor. Atunci când le spui în față, cu încredere și bun simț, le arăți că exiști și că nu accepți să fii doar o masă de manevră.

 

Poate cel mai important lucru pe care l-am descoperit este legat de noi, de puterea noastră lăuntrică. Recunosc că mi-a fost teamă și am avut emoții să vorbesc, să ies ”din decor”, dar m-am gândit că eu nu sunt doar un simplu om, ci un cetățean activ, care se dedică de ani de zile dezvoltării oamenilor și transformării societății. Imaginea de cetățean care militează pentru o viață mai bună a fost mai puternică decât teama conformistului, care nu vrea să-i supere pe cei din jur. Făcând acest lucru am simțit că-i reprezint și pe ceilalți cetățeni nemulțumiți și asta mi-a dat curaj și încredere”.

Comentarii Facebook