Uioreanu premiază cu 2.000 de lei elevii de ZECE de la Evaluarea Națională și BAC


Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, îi premiază cu câte 2.000 de lei pe cei 8 elevi care au obținut media zece la Evaluarea Națională și pe cele 6 absolvente care terminat cu media maximă examenul de Bac.

Ideea i-a aparținut inspectorului general școlar Valentin Cuibus, consilier local PSD, iar Uioreanu a expus propunerea în fata aleșilor județeni.

Având în vedere faptul că s-au încheiat examenele pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a, iar rezultatele obţinute de către elevii din şcolile clujene situează judeţul Cluj pe locul al treilea pe ţară ca rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat, Consiliul Judeţean Cluj doreşte să premieze elevii cu rezultate deosebite. Astfel, un număr de 8 elevi au obţinut media 10,00 pentru admiterea în clasa a IX-a ca urmare a mediei aritmetice dintre notele de la testele naţionale şi media generală a anilor de studii şi un număr de 6 elevi au obţinut media 10,00 în urma probelor susţinute în cadrul examenului de bacalaureat. Aceşti elevi urmează să fie premiaţi de către Consiliul Judeţean Cluj cu suma de 1000 lei fiecare. Costurile aferente premierii vor fi acoperite din bugetul general propriu al Consiliului Judeţean Cluj pe anul 2012”, a declarat Uioreanu.

 

Comisia de Buget finațe din cadrul Consiliului Județean Cluj a propus dublarea sumei de 1000 de lei, propusa de Inspectoratul Scolar. Consilierii au aprobat cu 31 de voturi și două abțineri ca acesti elevi de nota 10 sa primeasca fiecare cate 2000 lei. Unul dintre consilierii care nu a votat a fost Valentin Cuibus. ”Eu m-am abținut pentru ca fiul meu a obținut media zece la evaluarea națională”, a explicat Cuibus.

 

Vezi numele elevilor care au obținut zece la Evaluarea Națională și în cei patru ani de studiu:

1. CĂPRARIU ANCA LORENA - LICEUL TEORETIC PETRU MAIOR GHERLA
2. CUIBUS MIHNEA VLAD - ŞCOALA CU CLASLE I-VIII IOAN BOB CLUJ-NAPOCA
3. FILIP RALUCA DANIELA - LICEUL TEORETIC PETRU MAIOR GHERLA
4. GHEJAN ANDREEA MARIA -  LICEUL - TEORETIC PAVEL DAN CÂMPIA TURZII
5. MIRCESCU IULIA DANIELA - LICEUL DE INFORMATICĂ TIBERIU POPOVICIU CLUJ-NAPOCA
6. MUREŞAN CEZARA-IULIA - COLEGIUL NAŢIONAL MIHAI VITEAZU TURDA
7. NEMEŞ BIANCA LAURA - LICEUL TEORETIC LUCIAN BLAGA CLUJ-NAPOCA
8. PESCARU MARA - LICEUL TEORETIC AVRAM IANCU CLUJ-NAPOCA

Vezi numele absolventelor din județ care au obținut zece la Bacalaureat:

1. MUNTEAN OANA DORINA - COLEGIUL NAŢIONAL „ANDREI MUREŞANU" DEJ
2. MIHĂILĂ ANAMARIA ALEXANDRA LICEUL TEORETIC "NICOLAE BĂLCESCU" CLUJ-NAPOCA
3. TODEAN MAGDALENA GABRIELA - LICEUL TEORETIC "GHEORGHE ŞINCAI"
4. MUNCACI DANIELA  IOANA - LICEUL TEORETIC "GHEORGHE ŞINCAI"
5. MARIAN ALEXANDRA - LICEUL TEORETIC "GHEORGHE ŞINCAI"
6. SÂRBU ROXANA MARCELA - LICEUL TEORETIC  "PAVEL DAN" CÂMPIA TURZII

 

S-a aprobat și mă bucură lucrul acesta un premiu pentru elevii meritoși, care au luat cu zece Bacalareatul și treapta dintre clasa a opta și a noua, câte 2.000 de lei pentru fiecare elev. Decernarea pe lângă diplomă și a acestor bani se va face luni, la ora 11.00. Acesti tineri sunt mândria Clujului”, a spus Uioreanu.

 

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că, pe lângă elevi, vor primi luni, 16 iulie, câte o diplomă de excelență și directorii școlilor de la care provin acești tineri.

Comentarii Facebook