Udrea a contestat rechizitoriul din dosarul ”Gala Bute” în instanță



Elena udrea a contestat luni, rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul "Gala Bute", la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Este evident că a fost un rechizitoriu făcut pe repede-înainte, așa cum a fost toată urmărirea penală în ceea ce mă privește. Reamintesc că am stat 72 de zile în pușcărie arestată, pe baza a două declarații care sunt foarte diferite, care nu se susțin una pe cealaltă. Doar declarațiile unor persoane, Nastasia și Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arată exact lucrul acesta, graba cu care s-a făcut tot acest dosar împotriva mea", a declarat Elena Udrea, la ieșirea din sala de judecată, potrivit agerpres.ro.

Aceasta susține că, dosarul nu ar trebui să se numească "Gala Bute", ci dosarul "Elena Udrea", ea considerând că toate acuzațiile sunt îndreptate împotriva ei.

"Acest lucru l-am contestat în instanță și am arătat că Parchetul nu a terminat cercetările penale, că omite să cerceteze declarațiile inculpaților, care demonstrează că acuzațiile la adresa mea sunt netemeinice", a explicat Udrea.

Fostul ministru susține că este foarte ciudat faptul că, deși Gheorghe Nastasia declară că i-a dat o geantă cu 900.000 euro mită, procurorii au disjuns cercetările pentru dare de mită în ceea ce-l privește pe Nastasia, dar au menținut acuzația de luare de mită pentru ea.

"Întrebarea mea în instanță este ce se întâmplă dacă Parchetul va constata că nu s-a dat mită. Sunt câteva neregularități în rechizitoriu pe care le-am semnalat instanței", a mai spus aceasta.

Comentarii Facebook