Tupeul unui deputat PSD. Clujul așteaptă ca Guvernul PSD să facă centura de Sud, iar Sorin Bota propune o masă de lucru

 

Deputatul PSD Sorin Bota vine cu o ”propunere de lucru” în vederea rezolvării problemelor de trafic în municipiul Cluj-Napoca, deși Primăria așteaptă deja de 2 ani ca Guvernul să pornească lucrul la Centura de Sud, finanțată din bani europeni.

 

Finanțarea europeană există, dar Guvernul trebuie numai să înceapă lucrul la această centură, care să pornească de la Nodul de autostradă de la Gilău, să ajungă la Cora și de acolo prin Făget sper DN 1 (Cluj-Napoca - Turda)”, a spus primarul Emil Boc în repetate rânduri.

 

În urma intervențiilor publice făcute, precum și a corespondenței purtate la nivel de administrație locală cu Primarul municipiului Cluj-Napoca, deputatul PSD Marius Sorin Bota propune reunirea tuturor factorilor ce pot avea rol determinant în vederea rezolvării problemelor de infrastructură rutieră cu care se confruntă municipiul.

 

Personal consider că factorii implicați din punct de vedere instituțional și persoanele care, prin expertiza pe care o dețin, pot să aducă un aport benefic comunității noastre (profesori, experți, politicieni), trebuie reuniți în jurul unei mese de lucru, pe tema modernizării infrastructurii rutiere a municipiului Cluj - Napoca. Rolul acestei mese rotunde este acela de a creiona un program asumat de toate partidele și de toți politicienii și factorii instituționali, cu expertiză sau atribuții  în acest domeniu,  astfel încât municipiul Cluj - Napoca să fie pregătit pentru a face față dezvoltării urbanistice la care asistăm și care, cu siguranță, nu se va opri aici”, a declarat deputatul.

 

În opinia acestuia, factorul principal pentru organizarea acestei reuniuni la nivel local revine cu certitudine primarului în exercitiu din municipiul Cluj-Napoca, căruia i-a fost transmisă o solicitare în acest sens.

 

Deputatul probabil că nu știe de existența acestui proiect de centură, care ar urma să fie conectată în mai multe puncte de Cluj-Napoca, cu ajutorul unor bretele, și care ar putea fi o alternativă de evitare a centrului orașului pentru traversarea de la Est spre Vest.

 

Dovadă că vremea discuțiilor a apus este faptul că Primăria Cluj-Napoca vrea să finanțeze din bugetul local studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei centuri în locul Ministerului Transporturilor, numai pentru a grăbi lucrurile. 

 

Sorin bota a fost, în perioada ianuarie 2001 - ianuarie 2005, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transportului Construcţiilor şi Turismului, Guvernul României.

 

Din 2008, Bota a fost ales senator de Maramureș și reales în 2012. Din 2016, Sorin Bota a fost ales deputat de Maramureș.

Comentarii Facebook