Traseele județene de transport, inclusiv Florești și Apahida, au fost adjudecate! RATUC nu a depus ofertă

 

Licitația pentru traseele județene de transport a fost adjudecată, iar câștigătorii au fost anunțați oficial. Pentru Florești, o singură firmă a depus oferă și evident a câștigat transportul pe următorii 5 ani. 

 

Centrul Naţional de Management al Societăţii Informaţionale a stabilit o serie de criterii pentru acordarea acestor trasee, între care ce vechime avea parcul auto, confort, vechimea traseului, chiar și dacă mijloacele de transport au aer condiționat sau nu. Interesant este că nu s-a punctat și prețul biletelor și al abonamentelor. 

 

În Florești pe traseele existente în prezent a depus ofertă numai Fany, fără a avea concurență. Pentru traseul Cluj-Napoca - Florești (10 km), Fany a primit punctajul 5,67 în privința vechimii parcului auto și 14 pentru gradul de confort. De asemenea, pentru traseul Cluj-Napoca - Florești - Tăuți a primit 20 de puncte la vechimea parcului auto și 14 la confort.

Pentru Apahida, traseul nr. 9, au concurat firmele MV Trans și Fany, dar a câștigat prima, cu un punctaj mult mai bun în privința gradului de confort. 

 

În județul Cluj au fost licitate 150 de trasee. 

 

RATUC precizează că nu a participat la această licitație pentru că Regia nu era înregistrată ca și societate comercială. Acest lucru s-a făcut abia miercuri, 18 decembrie.

 

Primarul Emil Boc și-a exprimat speranța că instanța va decide în favoarea zonei metropolitane și va declara drept lagală hotărârea Consiliului Județean Cluj prin care au fost scoase de la licitație traseele din zona metropolitană, Cluj-Napoca și comunele învecinate. În acest moment, licitația este suspendată, iar atribuirea traseelor a fost făcută.

 

VEZI AICI TOATE TRASEELE LICITATE ȘI CÂȘTIGĂTORII

Comentarii Facebook