Miercuri 24 Aprilie

Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani


Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu, anunță Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că fostul șef de stat urmează să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce oficial la cunoștință faptul că este urmărit penal.

În data de 9 august 2000, în perioada în care deținea funcția de primar general al Capitalei, Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

În aceeași zi, afaceristul Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Mai târziu, în luna octombrie 2002, fostul preșeinte a vândut terenul de pe Aleea Privighetorilor Gabrielei Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioana Băsescu.

Comentarii Facebook