Topul europarlamentarilor români cu cea mai mare prezență la vot. Un clujean se numără printre ei


Primul loc în topul europarlamentarilor români în ceea ce privește prezența la vot este ocupat de independentul Cristan Preda, cu o prezență de peste 99%. La polul opus este europarlamentarul Adina Vălean, care are o prezență de doar 62%.

Eurodeputatul independent Cristian Preda, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a avut cea mai mare prezenţă la voturile din PE, respectiv 99,37%, potrivit datelor de pe VoteWatch.eu, scrie Mediafax.

Preda a luat cuvântul în plenul PE de 88 de ori, a colaborat în calitate de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă, a realizat alte trei rapoarte, precum şi două recomandări în calitate de raportor alternativ, potrivit datelor de pe site-ul Parlamentului European.

Locul al doilea este ocupat de europarlamentarul UDMR, Csaba Sogor, cu o prezență de 99,2% în 2015.

Pe locul trei se clasează liberalul Traian Ungureanu, cu oprezență de 99,11%, în timp ce locul al patrulea este ocupat de postul lider PNL, Theodor Stolojan, cu o prezență la vot de 97, 81%.

Locul cinci este ocupat de clujeanul Daniel Buda, care a avut o prezență la vot de 97,81% în 2015. Buda a luat cuvântul în plen de 321 de ori şi a adresat 371 de întrebări parlamentare.

De asemenea, europarlamentarul clujean a formulat nouă propuneri de rezoluţie, două declaraţii scrise, a făcut un raport în calitate de raportor alternativ şi două avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz.tul săptămânii, fiind anunțate și ninsori ocazionale.

La celălalt capăt al listei, primul loc în topul europarlamentarilor cu cea mai mică prezență la vot în 2015 este ocupat de către Adina Vălean. Europarlamentarul a fost prezent la voturile din PE în proporție de 62, 02%, în decursul anului 2015.

Locul doi este ocupat de către social-democratul Dan Nică (64,39%), în timp ce pe locul al treilea se află Mircea Diaconu (69,72%).

Poziția a patra este ocupată de către ristian Bușoi, cu o prezență de 70,11%, iar pe poziția a cincea se află europarlamentarul PSD Ciorica Dăncilă, cu 75,65%.


Comentarii Facebook