Termenele de finalizare a Autostrăzii Transilvania sunt din nou în pericol

 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat la Cluj că Autostrada Transilvania se va face, dar că termenele de finalizare sunt în pericol.

 

Autostrada Turda - Sebeș (70 de kilometri) avea termen de finalizare luna decembrie 2016, dar ministrul Costescu a anunțat că doar două din cele patru loturi vor putea fi finalizate până la finalul anului. ”Ne propunem să finalizăm acest tronson, patru, în acest an. Am primit asigurări că acest lucru se va întâmpla. Pentru celelalte trei tronsoane vom face analize. Tronsonul trei are șanse de a se finaliza anul acesta. Pentru tronsoanele unu si doi suntem mai puțin optimisti dar credem că și acolo vor fi găsite anumite soluții”, a spus ministrul.

 

Pentru sectoarele unu și doi din Autostrada Turda - Sebeș, lucrările nici măcar nu au început.

 

La Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău - Nădășel, constructorul a amenințat că va rezilia contractul pentru neplata lucrărilor realizate UMB Spedition, firmă patronată de celebrul Dorinel Umbrărescu.

 

Lucrările sunt oprite la acest tronson din cauza unui acord de la Mediu pentru defrișarea a trei hectare de pădure. ”S-a vorbit de reziliere în cadrul negocierii. Nu este vorba despre un procent de plată. Din etapă în etapă sunt trimise facturi la plată, care sunt verificate și de companie dar și de consultant. Sunt tot timpul dispute. Vine constructorul și îi ies mai multe cantități, vine consultantul care apără interesul statului și îi ies mai puține cantități, și de aici apar problemele. Problema a fost dacă se va mai continua sau nu. Sunt tronsoane foarte complexe și atunci nimeni nu se grăbește când e vorba de bani europeni și ai statului. Nu sunt întârzieri la platp ci doar etape de timp care trebuie parcurse pentru a ne convinge că totul este legal”, a spus Costescu.

 

Noul șef al CNADNR, Cătălin Humor, a fost prezent la vizita de la Cluj și a spus că în luna aprilie 2016 vor fi date ordinele de începere a lucrărilor la cele două sectoare ale viitoarei autostrăzi Câmpia Turzii - Târgu Mureș.

Comentarii Facebook