Miercuri 17 Aprilie

Teatru de vară pe Dealul Cetățuie! Tu cum propui să fie amenajată acea zonă?


Primarul Emil Boc a anunțat că poartă discușii cu reprezentanții firmei Unita Turism pentru a soluționa problema proprietății terenului de pe Dealul Cetățuie.

Toată amenajarea zonei depinde de aceste discuții pe care le-am început deja cu reprezentanții firmei Unita Turism. Vom purta tratative pentru a rezolva această problemă pe cale administrativă. Vom folosi ideile tinerilor arhitecți de la școala de vară. S-a propus realizarea unui teatru de vară pe Dealul Cetățuie și reabilitarea zonei. Este o idee excelentă și vom organiza un concurs de idei la fel ca și în cazul reabilitării zonei Piața Unirii - Bulevardul Eroilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul ar putea fi finanțat din bugetul pentru anul 2013.

 

Problema a mai fost discutată și în luna februarie, în cadrul unei dezbateri la care au luat parte arhitecți, primarul Radu Moisin și reprezentanții firmei Unita Turism.

Drumul de coborâre de pe deal era în trecut un traseu de excepție. Fără doar și poate este necesară investiția în vegetație. De asemenea, din câte știm, latura vestică a Cetățuii este impracticabilă și a început să o ia la vale. Din păcate, se poate repara doar cu intervenții chiar la nivelul subteranului. Sistemele de drenare sunt într-un stadiu rău, iar repararea lor costă”, a spus Alexandru Apahidean, directorul firmei Unita Turism, care a precizat că proprietarul terenului nu poate face nimic de unul singur, investiția fiind mult prea mare.

 

Teatru de vara pe Dealul Cetatuii! Zona trebuie salvata si de alunecarile de teren sustin arhitectii

Comentarii Facebook