Taxa pe ambalaj poate afecta grav industria alimentară

 

PSD Cluj consideră că impunerea unei taxe de 2 lei pentru fiecare kilogram de ambalaj nereciclat, poate afecta grav industria alimentară, costurile suplimentare generate urmând să fie plătite din buzunarele consumatorilor.

 

Tot în acest context, taxa de 2 lei/kg poate eluda efectul reducerii TVA la alimente la 9% și reducerea generală a TVA de la 24% la 20%, măsuri gândite de Guvernul Ponta și în favoarea categoriilor defavorizate, consideră Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Social democratul a atras atenția că ”este important să ținem cont de faptul că în multe ramuri, ale industriei alimentare, cea de conserve de exemplu, s-au făcut investiții mari, în ultimii ani, pentru echiparea fabricilor cu linii de producție performante”, care să aducă competitivitate produselor românești.

 

Ministrul Mediului trebuie să vină cu o soluție rapidă, această creștere a taxei de reciclare generând o reacție negativă în lanț în industria alimentară și implicit costuri mari ridicate pentru cetățeni”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Comentarii Facebook