Tăriceanu, după ce a ieșit de la audieri: Procurorii ar vrea să ne autoincriminăm



Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, la sediul instanţei supreme, unde a fost prezent pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, că procurorii încearcă să obţină denunţuri care îl vizează.

Tăriceanu a precizat că DNA-ul este un fel de ”poliție politică” și că procurorii ar fi mulțumiți dacă s-ar autoincrimina.

"Eu nu am nevoie să mă ajute nimic pentru că sunt nevinovat şi ce vreau să se reţină este numai adevărul. Acuzaţiile sunt lipsite de orice fel de fundament în realitate. E un fel de proces de intenţie. Procurorii ar fi multumiţi să declarăm ce şi-ar dori ei, eventual să ne şi autoincriminăm. Având în vedere informaţiile din ultima perioadă, că şi în alte dosare procurorii au cerut celor care au făcut declaraţii să facă denunţuri împotriva mea, cred că este evident că se doreşte cu totul şi cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numeşte vânătoare, nu sunt singurul în această situaţe. DNA trebuie să înţelegă că trebuie să respecte şi ea Constituţia, legea, şi drepturile şi libertăţile cetăţeanului. DNA este un fel de poliţie politică în România. Consider că e inacceptabil acest comportament din partea procurorilor care încearcă să smulgă denunţuri de la cei care sunt anchetaţi împotriva anumitor persoane", a declarat șeful Senatului la finalul şedinţei de judecată, potrivit Mediafax.

Preşedintele Senatului a fost audiat, marţi, de judecători în cauza în care este cercetat pentru că ar fi dat declaraţii nereale când a fost audiat ca martor în dosarul privind retrocedarea Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din Pădurea Snagov.

Comentarii Facebook