Șulea s-a săturat de blocajul în trafic de la Florești. S-a umblat la sistemul inteligent de semaforizare

 

Primăria comunei Florești a recalibrat la sistemul electronic care gestionează semafoarele inteligente din localitate și ambuteiajele din trafic au dispărut. 

 

S-a lucrat intens la senzori și automatizare: sincronizarea mai bună a semafoarelor și optimizarea timpilor de acces pe diferite direcții. Măsura a venit după ce s-a dat drumul traficului pe autostradă dinspre Zalău și ne-au umplut de mașini. Până acum nu am vrut să inund cu mașini Clujul, dar în actuala situație nu mai putem face față”, a explicat primarul Horia Șulea.

 

Acesta a dat detalii și despre modificările făcute la sistemul inteligent de semaforizare. 

 

De la 1,2 mașini pe secundă care ieșeau dinspre Florești spre Cluj-Napoca am mărit numărul de mașini la 5 pe secundă. După amiaza am creat undă verde, ca să nu se adune mașini în Florești.

 

Am redus timpii de așteptare și în același timp am introdus intermitent dreapta pe Cetății și pe Poligonului, intermitent intrare către Cluj. Dacă apare un gol pe banda dinspre Primărie au intrat direct câteva mașini de pe Cetății și Poligonului. Pe Plopilor am dublat timpii de așteptare la trecerea de pietoni de la 27 de secunde la un minut și zece secunde și am mărit timpul de trecere a străzii de la 11 secunde la 15 secunde și, în 15 secunde, îmi ies circa 15 mașini de pe Plopilor”, a mai spus Horia Șulea.

Comentarii Facebook