Strada Sf. Ioan, spre Făget, așteaptă asfalt de ani de zile. Până acum au fost numai MINCIUNI

 

Clujenii se pregătesc de picnic o dată cu venirea primăverii, dar drumul spre zona de agrement de la Făget este în continuare sub orice critică. 

 

Domnule primar, totusi cand ne veti onora cu o stradă cel putin sigura, daca nu asfaltata, anume Str. Drumul Sf Ion? Ati fost la un gratar in celebra zona de picnic? Ati vazut cum arata strada asta de la depoul de tramvaie in directia Faget? Vine primavara si lumea va incepe sa se plimbe cu biciclete, cu carucioare, pe jos. Pe langa asta e un trafic in crestere fiind o ”centura” a Clujului pe axa de Vest. Carpelile facute in fiecare primavara sau toamna nu au niciun rost/efect. Sunt bani aruncati. Din nou e plin de gropi, iar pe marginea drumului doar noroi sau praf. Ati tot promis ca veti reabilita strada asta de nu stiu cati ani! Mai promiteti macar inca odata?”, i-a scris un clujean primarului Emil Boc. 

 

În 2011, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, aflată în subordinea premierului de atunci, Emil Boc, promitea pentru Cluj-Napoca, condus atunci de Sorin Apostu, o investiție în drumuri de 85 de milioane de euro. ”Aproape 200 de kilometri de drumuri judetene vor fi reabilitate prin proiectul "Modernizare si reabilitare a 10.000 de km de drumuri judetene si de interes local" demarat de ministerul condus de Elena Udrea”, anunța ministerul în 2011.

 

In acest contract ar fi urma sa fie refacute si strazile Borhanci, Faget, Sfantul Ioan si Oasului, dar licitația a fost refăcută de mai multe ori. Liberalii acuzau atuci că: ”Ministerul doamnei Udrea a anulat pentru a doua oara licitatia publica la un drum judetean de 200 de kilometri. Am informatii ca ar fi o disensiune in interiorul PDL, intre grupul domnului Boc si a doamnei Udrea”, a declarat deputatul Horea Uioreanu, în decembrie 2011.

 

Străzile Făgetului, 3 kilometri - 11 milioane de lei presupunea latirea drumului la 7,4 pana la 11,5 metri si reamenajarea intersectiilor.

 

Strada Sfantu Ioan, in lungime de 6,6 kilometri, trebuia modernizata cu 16,3 milioane de lei, ar fi trebuit să fie refăcută.

 

După ce a căzut proiectul Elenei Udrea, municipalitatea a anunțat că va suporta finanțarea. 

 

Primarul Emil Boc anunța în 2012 că strada Făgetului va fi refăcută integral din fonduri europene.

 

Această stradă va fi asfaltată din fonduri europene. Am făcut economie la fondurile care ne revin din Planul Integrat de Dezvoltare (PID) și am reușit să alocăm 3,2 milioane de euro pentru asfaltarea străzii”, a declarat Emil Boc.

 

Comentarii Facebook